Conducerea Antenei 3 a promis CNA ca il va tempera pe Valentin Stan

Marti, 13 Mai 2008, ora 12:11
4660 citiri
Conducerea Antenei 3 a promis CNA ca il va tempera pe Valentin Stan

Sorin Oancea, directorul general al postului Antena 3, prezent in sedinta de marti a CNA pentru a discuta despre afirmatiile facute in mai multe editii ale emisiunii "Sinteza zilei" de Valentin Stan, a promis ca va incerca sa il tempereze, relateaza NewsIn.

"Dupa parerea mea, Valentin Stan se documenteaza foarte bine pentru fiecare emisiune. Intr-adevar, uneori exagereaza cand injura, dar nu este o injuratura gratuita, se documenteaza inainte", a afirmat Oancea, in fata membrilor CNA.

Valentin Stan, care este invitat in emisiunea "Sinteza zilei", moderata de Mihai Gadea la Antena 3, a lansat mai multe injurii la adresa unor persoane publice.

Sorin a explicat ca publicul Antenei 3, de la ora respectiva, este un public in varsta si foarte bine educat. Daca acest public il urmareste, inseamna ca il accepta pe Stan.

"Acest om (Valentin Stan - n.red.) este un prost. Dumneavoastra introduceti un imbecil in casa oamenilor?", l-a intrebat membrul CNA Ioan Carmazan pe Sorin Oancea.

"Pe mine ma dezamageste domnul Gadea pentru atitudinea lui, si nu inteleg de ce o are, deoarece stiu din ce familia provine. La emisiunea asta, numai domnul Gadea este vinovat", a afirmat si membrul CNA Radu Teodorel.

Antena 3 a contestat o amenda primita de la CNA, dar contestatia a fost respinsa de membrii Consiliului. CNA a amendat, in sedinta din data de 22 aprilie, postul Antena 3 cu 2.500 de lei pentru ca in emisiunea "Sinteza zilei", difuzata in perioada martie - aprilie 2008, au fost incalcate prevederile din legislatia audiovizuala referitoare la dreptul persoanei la propria imagine si informarea corecta.

Invitatul permanent in emisiuna moderata de Mihai Gadea, Valentin Stan, a spus despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, ca este "secatura si lichea politica" si ca "minte cu nerusinare si e un imbecil".

De asemenea, Valentin Stan a afirmat despre fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, ca este "un tembel". Membrii CNA au decis ca prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, nu si-a indeplinit obligatiile de moderator.

In opinia membrului CNA Ioan Onisei, in emisiunea "Sinteza zile", nu au fost respectate niciodata prevederile Articolului 71 din Codul audiovizual, care precizeaza ca "in programele de stiri si dezbateri informarea in probleme de interes public, de natura politica, economica, sociala si culturala, trebuie sa respecte asigurarea impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie, in perioada in care problemele sunt in dezbatere publica".

Citește și:
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR, în prezent independent, trebuie să plătească 40.000 de lei în următoarele două luni ca să nu ajungă în spatele gratiilor. Daniel Rusu, parlamentar de Alba, a fost...
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate...