Constanda primeste inapoi terenul din Satul Francez

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 08:27
1559 citiri
Constanda primeste inapoi terenul din Satul Francez

Omul de afaceri Costica Constanda va intra, dupa mai bine de cinci ani de scandaluri si procese, in posesia a 2,8 hectare din Satul Francez, asa cum a decis instanta in 2003, renuntand la terenul echivalent primit la schimb de la primarul Traian Basescu in parcul Bordei, anunta Gandul in editia de marti.

Reprezentantii municipalitatii au cazut, deja, de acord cu Constanda in privinta detaliilor schimbului de terenuri, iar pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu general de joi se afla un astfel de proiect de hotarare.

Constanda va renunta la cele 17,7 milioane de euro, plus penalitatile, pe care trebuie sa le primeasca de la Consiliul general drept despagubiri pentru tergiversarea aprobarii planurilor sale urbanistice.

In plus, el spune ca va despagubi municipalitatea pentru cladirile care vor intra in posesia acestuia, inchiriate de primarie. Cladirile au fost preluate pe vremea primarului Traian Basescu de la World Trade Center cu 11 milioane de euro.

Constructiile care vor trece in posesia lui Constanda au fost evaluate la sapte milioane de euro, conform unor surse din Primaria Capitalei.

"Bordeiul va fi declarat parc si vom demara investitii acolo, iar municipalitatea ramane cu jumatate din teren si cu Clubul Francez", a declarat viceprimarul Ionut Popa.

"Eu sunt multumit de schimb, numai ca trebuia facut de acum cinci ani, nu dupa atata scandal si dupa ce au incasat atatia bani de pe terenul meu. Am auzit ca e vorba de vreo patru milioane de euro anual luati din inchirieri si de la Club", a afirmat, la randul sau, Constanda.

Mai mult, omul de afaceri spune ca vrea ca Bordeiul sa ramana parc. "Eu am plecat de acolo pentru o cauza nobila. Dar daca vine altcineva si construieste in Bordei, eu cer Consiliului sa-mi dea cele 17,7 milioane de euro", a mai spus el.

Constanda a obtinut o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru restituirea terenului aflat sub Satul Francez. Fostul primar Basescu i-a restituit insa o suprafata echivalenta in Parcul Bordei, printr-o dispozitie emisa in baza Legii 10/2001.

Constanda a vrut sa construiasca in Parcul Bordei blocuri cu patru etaje, pe care sa le valorifice.

Comisia tehnica de urbanism si Consiliul municipal au refuzat acest lucru, iar omul de afaceri si-a cerut drepturile in instanta.

El a castigat procesul, iar instanta a obligat Consiliul municipal la plata a 17,7 milioane de euro, plus penalitati.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...