Ucigasul fetei ucise si incendiate in Giurgiu este liber, la cinci zile de la crima: "E un lup singuratic"

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 16:36
7211 citiri
Ucigasul fetei ucise si incendiate in Giurgiu este liber, la cinci zile de la crima: "E un lup singuratic"
Crima nu a fost comisa departe de locul incendiului FORO generica Pixabay.com

Sunt patru zile de cand cadavrul unei tinere a fost gasit ars la marginea unui drum din judetul Giurgiu. Criminalistii au intocmit portretul robot al fetei insa nimeni nu pare sa fi vazut pe cineva care seamana cu ea. Expertii spun ca ucigasul este "un lup singuratic".

Pentru elucidarea cazului, conducerea Inspectoratului Politiei Romane a trimis criminalisti de la Bucuresti care lucreaza sub coordonarea unui procuror de la Giurgiu.

Pana la acest moment sunt putine informatii, insa criminalul este inca in libertate.

Ultima pista ar fi ca fata ar fi disparut din Bucuresti. Ar fi vorba despre o fata de 22 de ani. "Momentan este o ipoteza, asteptam ca probele administrate sa ne confirme sau sa infirme daca exista legatura intre cele doua cazuri", spun surse din Politia Capitalei.

Psihologulul criminalist Liviu Chesnoiu: "Cred ca este vorba despre un lup singuratic"

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a spus ca de-a lungul carierei sale a intalnit cazuri asemanatoare, desi extrem de rar. Dupa parerea lui, criminalul s-a speriat si a vrut sa scape de cadavru.

"Crima a fost facuta in alta parte, insa nu cred ca prea departe de locul unde a fost abandonat si incendiat cadavrul. probabil in sudul tarii. Nu cred ca a trecut nimeni granita cu un cadavru in geamantan sa il arunce pe camp la Giurgiu. Dupa parerea mea, crima are o legatura sexuala. Poate fi violenta domestica, rapire si viol, ori vreo prostituata", a explicat Liviu Chesnoiu.

Chesnoiu a reusit sa schiteze "portretul criminalului".

"Este un lup singuratic. A actionat singur si s-a speriat. Dupa parerea mea singura lui preocupare a fost sa scape cat mai repede de cadavru. Probabil ca daca erau mai multi se sfatuiau si actionau in alt mod", a spus psihologul criminalist.

Liviu Chesnoiu mai este de parere ca aceasta crima a fost comisa in ziua in care a fost incendiat cadavrul sau cel mai devreme cu o zi inainte. "Nimeni nu vrea sa stea mult timp cu un cadavru".

Chesnoiu: "Este ciudat ca nimeni nu a raportat disparitia"

Psihologul mai spune ca este ciudat ca timp de atatea zile, nimeni nu anunta macar faptul ca cineva cunoscut este disparut.

"Colegele de serviciu, vecinii, familia. Ar fi putut anunta la politie daca nu au mai vazut de mai multa vreme o persoana. Chiar si daca ar fi prostituata, colegele ei ar putea sa dea de veste ca una dintre ele nu a mai aparut", a mai spus Chesnoiu.

Specialistul spune ca, din experienta, este posibil ca pana acum politia "sigur are un fir" si ar trebui sa aiba un cerc de suspecti, insa nu este bine sa dea foarte multe detalii pentru a nu pune in garda criminalul.

Ce se stie pana acum despre crima de la Giurgiu

- Un sofer de TIR a anuntat vineri seara, 30 octombrie 2020, la ora 22.30, faptul ca pe camp, intre localitatile Valea Plopilor si Ghimpati din Giurgiu, in apropiere de DN 6, pe sensul de mers Bucuresti-Alexandria, este un incendiu si a observat cadavrul unei persoane.

- Echipele de interventie ajunse la fata locului au descoperit un cadavru carbonizat in proportie de 90%.

- Cadavrul era legat cu sarma si pus intr-un geamantan de culoare mov.

- Seful Politiei a trimis criminalisti de la Bucuresti pentru a ajuta la ancheta.

- Au fost facute cercetari toata noaptea de vineri spre sambata, au fost prelevate probe, iar cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicina Legala, unde medicii au facut necropsia.

- Rezultatele autopsiei au aratat ca inainte de a muri, ea a fost lovita cu un obiect taietor in zona capului.

- Criminalistii au reusit sa intocmeasca un portret robot.

Conform datelor obtinute in urma analizarii cadavrului, ar fi vorba despre o tanara 20-30 de ani, cu inaltimea de 1,60 - 1,65, greutatea 50-55 de kilograme.

Ar avea parul saten, drept, de lungime medie.

Politia cere ajutorul populatiei pentru a o gasi pe victima.

- Persoana respectiva nu figureaza pe lista persoanelor disparute din Romania.

- politistii verifica o varianta conform careia fata disparuta ar fi din Bucuresti.

Criminalistii au realizat portretul robot al fetei ucise si incendiate, intr-o valiza, pe un camp in Giurgiu

Femeia carbonizata gasita intr-o valiza aruncata pe camp avea intre 15 si 25 de ani

ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#crima Giurgiu, #ancheta, #portret robot, #liviu chesnoiu, #criminal , #ancheta