Cum actiona Academia Infractorilor Romani: Deghizati in femei, cu arme de jucarie si precizie elvetiana

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 16:43
5127 citiri
Cum actiona Academia Infractorilor Romani: Deghizati in femei, cu arme de jucarie si precizie elvetiana

Noi detalii despre metodele folosite de membrii Academiei Infractorilor Romani continua sa iasa la iveala. Surse din randul anchetatorilor sustin ca executantii acestei retele se deghizau uneori in femei cand comiteau jafuri in magazine de lux din Europa.

"La comiterea faptei (talharia comisa la data de 4 decembrie 2012, ora 17.40, in Londra, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, la magazinul de bijuterii Lasani) au participat cel putin trei autori barbati inarmati cu baroase, dintre acestia unul fiind deghizat in femeie, in apropierea locului faptei dupa comitere a jafului fiind gasite un baros, o cagula si haine de femeie", potrivit documentelor DIICOT, care mai arata ca infractorii foloseau inclusiv peruci de dama.

Membrii gruparii se antrenau la Marea Neagra si in orase din strainatate precum Strasbourg, iar "comandantii" retelei, pentru ca aceasta functiona dupa reguli militare scrise, ii recrutau pe infractori din casele de copii sau din randul unor familii sarace, scrie Mediafax, citand aceleasi surse.

Academia Infractorilor Romani a fost destructurata joi de catre DIICOT, iar mai multe persoane au fost retinute. Prejudiciul produs prin sustragerea bunurilor din magazine se ridica la aproximativ zece milioane de euro.

Academia infractorilor romani: Jafuri in magazine de lux din Europa, reguli militare si un cod in cinci capitole

"Noii membri erau instruiti conform regulamentului gruparii cum trebuie sa se comporte si ce sa declare pe parcursul unei anchete penale ori in timpul interogatoriilor, in cazul celor prinsi de politie dupa comiterea jafurilor, sa nu foloseasca mijloace de comunicare (telefoane, internet) in casele de antrenament si nici atunci cand comit faptele pentru a nu putea fi localizati ori interceptati, sa isi dea date de identificare false si sa declare ca sunt cetateni din Republica Moldova pentru a ingreuna stabilirea identitatii de catre autoritatile judiciare, sa nu dea declaratii in caz de depistare, sa poarte doua randuri de haine la fapte si sa isi modifice semnalmentele pentru a nu putea fi depistati dupa comiterea jafurilor", potrivit unor documente DIICOT.

In functie de aptitudinile fiecaruia, membrii retelei primeau cate un rol in cadrul grupului care urma sa comita jaful.

"Antrenamentul presupunea activitati practice, spre exemplu, intr-un interval scurt de timp noii membri trebuiau sa adune/culeaga de pe jos mai multe obiecte, antrenament menit sa dezvolte abilitatile membrilor 'culegatori' (cei anume stabiliti sa adune din vitrinele sparte bijuteriile/ceasurile in timpul jafurilor) de a sustrage bunurile in timpul jafului", se mai arata in documentele anchetatorilor.

Cand ajungeau in orasele in care urmau sa dea spargerea, infractorii dormeau in corturi sau chiar sub cerul liber, in zone cu vegetatie abundenta de la periferie.

Doar seful grupului avea un telefon mobil cat mai putin sofisticat, prin care tinea legatura cu liderul retelei, interlopul Adrian Botez, care coordona activitatea infractionala din inchisoare.

Cum jefuiau un magazin in 60 de secunde

Hotii erau antrenati sa jefuiasca un magazin in mai putin de 60 de secunde si sa fuga inainte de sosirea politiei, iar armele pe care le foloseau erau de jucarie.

Investigatorii sustin ca spargerile respectau un plan pus la punct in detaliu. Mai intai, in magazin intrau doi barbati, imbracati in haine scumpe, cum ar fi costume Armani.

Academia Infractorilor Romani: O singura spargere de 1,5 milioane de euro

Ei ii imobilizau pe paznici, iar apoi intrau in incapere alti doi membri care spargeau cu topoare, ciocane sau baroase toate vitrinele. Ulterior, in magazin apareau alte doua persoane care purtau ghiozdane in fata si care adunau bijuteriile sau ceasurile din vitrine. Toate acestea se petreceau in mai putin de un minut.

Dupa jaf, fiecare executant pleca intr-o directie diferita. Ei lasau bunurile in gropi sapate anterior, apoi veneau alte persoane care luau bijuteriile si astupau groapa.

Banii obtinuti din vanzarea bunurilor sustrase erau impartiti intre membrii gruparii, anumite sume fiind trimise inclusiv familiilor unor executanti aflati in inchisoare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Academia Infractorilor Romani actiune, #Academia Infractorilor Romani deghizati femei, #Academia Infractorilor Romani hoti , #ancheta