Cum fura APIA banii europeni pentru tarani

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 09:38
5147 citiri
Cum fura APIA banii europeni pentru tarani

Romania este singura tara din UE care, in primul an dupa integrare (2007), nu a accesat nici macar un euro din fondurile europene. Si-a virat insa, cota de 1,1 miliarde de euro la bugetul UE.

Accesul la aceste fonduri este "filtrat" de o mafie formata chiar din cei platiti de statul roman pentru a-i ajuta pe investitori sa-si intocmeasca proiectele si sa primeasca banii, dezvaluie Jurnalul National.

"Cota" mafiotilor este de cel putin 5% din fondurile aprobate. Pentru aceasta ei folosesc fel de fel de tertipuri, cum ar fi acordarea de "consultanta" la intocmirea si aprobarea dosarului.

Tudor Biaciu, director interimar la Directia Inspectii si Supracontrol din cadrul APIA, are obligatia sa verifice modul in care functionarii APIA isi fac datoria sau daca acestia au preocupari si activitati incompatibile cu functiile pe care le detin.

Se pare insa ca Biaciu le cere persoanelor care solicita fonduri, cinci procente din valoarea acestora, mai scrie Jurnalul National.

Infiintata in 2004, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, institutia creata special pentru a derula aceste fonduri, are o schema de personal uriasa, cu nu mai putin de 5.000 de angajati.

Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
#director, #APIA, #tarani, #agricultori, #bani , #ancheta