Cum i-a "garantat" Vanghelie lui Catalin Voicu functia de senator

Sambata, 20 Martie 2010, ora 11:30
4080 citiri

Stenogramele din dosarul senatorului PSD Catalin Voicu dezvaluie de ce acesta a candidat la alegerile din 2008 intr-unul din colegiile din sectorul 5 al Capitalei, pastorit de Marian Vanghelie.

Intr-una dintre conversatiile purtate cu magistratul Cristian Jipa, Voicu dezvaluie ca liderul PSD Bucuresti ar fi fost cel care l-ar fi desemnat sa candideze in acest colegiu, ales tocmai pentru ca aici ar avea multi votanti care pot fi controlati de lumea interlopa.

Iata un fragment mai mult decat revelator in acest sens din stenogramele publicate de Hotnews.

"Catalin Voicu: Cand s-au trecut la aia, Vanghelica a fost, a vrut sa fie foarte sigur ca ies!

Cristian Jipa: ahh.. am inteles!

Catalin Voicu: Si Vanghelie nu isi putea ris.. n-a vrut sa riste nicio secunda, si cand s-au facut simularile de catre.. Zgonea.

Cristian Jipa: Colegii da, ihi.

Catalin Voicu: A zis ca cel mai sigur colegiu la Senat e asta, din Buu.. tot Bucurestiul. Pentru ca e un colegiu foarte controlat de.. votanti de-ai lui Vanghelie. Si inclusiv cu lumea interlopa. Pentru ca o mare parte din.. au treaba cu el. Unde voturi mi-am luat aproape in unanimitate. In zona aia, cea mai rau, cea mai saraca din Zabrauti, Ferentari, Amurgului... ah, Iacob Andrei, zonele astea, care sunt .. Toporasi. (...)

Catalin Voicu: Au fost baietii mei de la Politie, sefii de sectii si Vanghelie care a dat mesajul. I-a chemat sefii de sectie pe toti.. 'Ba, vedeti omul asta este om care toata ziua asta ne-a ajutat pe noi toti'.. eu am raspuns de Parchetul din.. toti erau ba arestati, ba bagati in banditism, erau tineri si am crescut odata cu ei".

Pe de alta parte, presedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu, a declarat, vineri, la Timisoara, ca Inspectia Judiciara a CSM "efectueaza verificari" dupa ce in presa au aparut aceste stenograme legate de "conduita relativ necorespunzatoare a unor magistrati" in cazul senatorului PSD Catalin Voicu.

"Nu vreau sa fac comentarii pe acest caz, insa vreau sa punctez faptul ca, luand cunostiinta despre acest caz din presa, ca exista date legate de conduita relativ necorespunzatoare a unor magistrati, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, care in acest moment efectueaza verificari, urmand ca rezultatul sa va fie cunoscut si dumneavoastra", a declarat Bejinariu citata de Mediafax.

Pe langa nume grele de politicieni, in dosarul senatorului Catalin Voicu remis Senatului pentru a se da incuviintarea ca acesta sa fie arestat apar si magistratii de la IICCJ Florin Costiniu si Cristian Jipa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stenograme Catalin Voicu, #senator Catalin Voicu Vanghelie, #Catalin Voicu colegiu Bucuresti , #ancheta
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Vanghelie l-a garantat si pe Crin Vălean Patriciu. Ce buchet frumos tine Vanghelie in l.aba lui de ursar răpănos, un crin negru tigănesc si un crin ca o meduză puchinoasă, lipovenesc!
Poza GAIA
GAIA
rank 5
Vedeti vreo diferenta intre limbajul si comportamentul unui inalt magistrat si un infractor?