Cutremurul din 2009, fabulatia lui Sorin Oprescu

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 11:59
6523 citiri
Cutremurul din 2009, fabulatia lui Sorin Oprescu

Presupusul cutremur care va lovi puternic Bucurestiul in 2009 anuntat cu cateva zile in urma de edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost infirmat de specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, din Romania.

Mai mult chiar seful ISSU si viceprimarul general, Razvan Murgeanu, sustin ca nu au primit niciun fel de avertizare ca s-ar produce un cutremur in 2009, informeaza Gandul.

Murgeanu sustine insa ca nici acum si nici in anii precedenti nu a primit nicio astfel de avertizare de la Institutul National de Fizica a Pamantului in care sa se vorbeasca de iminenta producerii unui cutremur devastatator: "Am citit ce ne trimit cei de la INFP si nu ne-au anuntat asa ceva. Nu ne-au trimis o astfel de avertizare nici pe vremea cand primar era Adriean Videanu si nici acum".

Nici la Inspectoratul de Stat pentru Situatii de Urgenta nu se stie nimic. La randul sau, seful ISSU, generalul maior Aurel Udor, ne-a declarat : "Nu am primit nici un fel de averizare si nici nu se poate prezice un cutremur. Previziuni din astea nu exista nicaieri in lume. Ce n-ar face americanii sau japonezii daca s-ar putea... Sunt povesti, singura avertizare se face prin dispeceratul 112, cu 25 de secunde inainte de producerea cutremurului. Secundele se numara asa: 1-11, 2-11, 3-11 etc. Va spune povesti cine sustine ca stie cand va fi cutremurul. Domnul Marmureanu a anuntat ca pana in 2012 se exclude posibilitatea producerii unui cutremur de mare magnitudine".

Pe langa acestia presedintele Institutului National de Fizica, Gheorghe Marmureanu, a declarat ca nu are nicio legatura cu anuntul facut de Sorin Oprescu.

"N-am nici o legatura cu ce a a afirmat domnul Sorin Oprescu. Nu stiu de unde are astfel de informatii, dar nu le-am furnizat eu. Habar n-am cu cine ar fi putut sa vorbeasca si sa-i trimita astfel de avertizari. Eu mentin ce am spus ca pe baza semnelor specifice, pot sa va asigur ca pana in 2012 nu avem motive sa ne asteptam la un cutremur catastrofal".

In urma cu cateva zile primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, anunta la Antena 3 ca se pregateste pentru cutremurul din 2009, in urma avertizarilor date de specialisti.

Citeste si:
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...