Dacian Ciolos il ataca pe Ilie Sarbu din cauza sumelor cheltuite pentru imagine

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 09:10
2541 citiri
Dacian Ciolos il ataca pe Ilie Sarbu din cauza sumelor cheltuite pentru imagine

Programul pentru Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit va fi promovat de Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, cu peste 50 de milioane de euro, bani obtinuti din fondurile europene si cu cofinantare de la bugetul de stat.

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este de parere ca aceste sume foarte mari nu ar fi trebuit sa fie acordate pentru publicitate, criticand "lipsa de profesionalism" din acest minister, anunta Romania Libera.

Acesta sustine ca cele 50 de milioane de euro ar trebui folosite pentru comunicare, pentru informarea fermierilor, nu pentru imaginea ministerului.

Banii alocati pentru informarea publicului vin din fondurile europene alocate Programului pentru Dezvoltare Rurala, in proportie de 80%, iar 20 % sunt de la bugetul de stat.

Printre programele pentru care ministrul Agriculturii a demarat licitatia se numare : "Imbunatatirea strategiei de comunicare si a identitatii vizuale a PNDR", pentru care se aloca aproape 12 milioane euro, al doilea program vizeaza promovarea directa a PNDR, pentru care se vor cheltui peste 35 milioane euro, iar un ultim program se refera la "creatia, productia si difuzarea unei campanii de promovare a Programului Operational pentru Pescuit", in valoare de peste 2,5 milioane euro.

Promovarea si publicitatea din aceste programe vor presupune crearea de spoturi TV, radio, productia de machete de presa scrisa, bannere electronice pentru publicitate internet, un site special, servicii de inchiriere spatii media si internet, precum si realizarea a trei valuri de cercetare sociologica cu privire la impactul campaniei de informare, dar si de filme documentare, panotaj stradal si organizarea de conferinte.

"Este surprinzator cum acesti bani sunt dati pentru publicitate in mass-media. Este o campanie de promovare generala despre programe in agricultura care privesc lucruri foarte tehnice. Agricultorul nu va fi informat clar ce inseamna Programul European de Dezvoltare Rurala, ce trebuie sa faca pentru a obtine bani europeni. Nu de la radio si televizor poate afla aceste informatii", a spus Dacian Ciolos.

Fostul ministru al Agriculturii i-a transmis lui Ilie Sarbu ca ar putea sa cheltuie acesti bani pentru a intocmi un studiu sociologic pentru identificarea publicului-tinta catre care se indreapta campania de publicitate. In urma studiului ii mai recomanda sa faca o strategie de promovare in randurile acestui public-tinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Ilie Sarbu, #promovare publicitate, #Ministerul Agriculturii, #Dacian Ciolos , #ancheta
Comentarii