De ce a facut Eurosport publicitate gratuita Romaniei?

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 10:00
2725 citiri
De ce a facut Eurosport publicitate gratuita Romaniei?
Foto: Cotidianul

Telespectatorii Eurosport au fost informati in fiecare pauza a turnerului de la Roland Garros ca turneul le este oferit de "Romania - Land of Choice".

Daca difuzarea acestei informatii a fost gratuita, difuzarea clipului publicitar al Romaniei va costa statul aproape 1,2 milioane de euro.

Banii vor merge la canalul de stiri si la canalul de televiziune sport cu cea mai mare audienta, care, potrivit datelor EMS, este Eurosport, relateaza Gardianul.

Potrivit documentatiei de atribuire pentru contractul de achizitie publica de servicii pentru realizarea unei campanii publicitare pe piata internationala, publicat de Ministerul Turismului, valoare estimata a contractului este de 1.344.500 de euro, fara TVA, din care 1.008.400 euro pentru un post de televiziune paneuropean si 336.100 euro pentru un post international de stiri.

Criteriile de selectie principale pentru acordarea contractului sunt o cifra de afaceri mai mare de patru milioane de euro si proiecte similare desfasurate in valoare de peste 200.000 de euro.

Caietul de sarcini al Ministerului Turismului stipuleaza ca "posturile de televiziune vizate sunt primul post international de stiri si primul post de televiziune europeana de sport selectate functie de audienta, conform fatelor furnizate de catre European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2008, ambele posturi de televiziune cu emisie 24 de ore, 365 de zile, si difuzare in locuinte si structuri de cazare tip hotel sau similare". Astfel, se stia deja care vor fi televiziunile beneficiare, mai scrie sursa citata.

Este vorba despre canaul Eurosport, care este cel mai mare canal sportiv de satelit si cablu din Europa si care difuzeaza clipuri pulbicitare ale altor tari, cum ar fi Cipru, Egipt sau Indonezia.

In ceea ce priveste postul de stiri, e posibil ca acesta sa fie "Euronews", lider de audienta intre canalele de stiri din 20 de tari europene. Alte posturi eligibile ar fi BBC, care transmite in 33 de limbi si CNN International.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#difuzat gratuit Eurosport, #spot publicitar, #Elena Udrea Eurosport , #ancheta