De ce tace Maria Basescu chiar si la petreceri?

Luni, 04 Mai 2009, ora 23:14
10154 citiri
De ce tace Maria Basescu chiar si la petreceri?

Dupa Elena Ceausescu, Romania traverseaza, de ani buni, epoca Primelor Doamne mute, model de la care nu au facut exceptie Nina Iliescu, Nadia Constantinescu si nici Maria Basescu.

Mutenia in calitate de Prima Doamna poate fi usor inteleasa drept discretie, insa in cazul Mariei Basescu discretia se aplica chiar si la petreceri.

Sotia presedintelui Traian Basescu nu doar ca pare sa evite aproape orice implicare in activitati specifice, ci adopta aceeasi atitudine si ca om, atunci cand se afla intre persoane apropiate, ceea ce ridica unele semne de intrebare.

De ce tace Maria Basescu? Potrivit celor de la Q Magazine, explicatia poate sa stea in evenimentele la nivel inalt care au avut loc in acest an, sambata, dupa 1 Mai, cand presedintele a chefuit la localul "Cherhanaua din Neptun".

Nu singur, ci alaturi de sotie, dar si de Elena Udrea si Dorin Cocos, de Nicusor Constantinescu, presedintele pesedist al CJ Constanta, cel care a declarat in repetate randuri ca inamicul nr.1 al partidului sau e Traian Basescu, de primarul Mangaliei, Mihai Tusac, plus alte cateva oficialitati locale.

Timp de ceasuri bune, fara ochii curiosi ai presei atintiti spre ei, Basescu si companionii au mancat produse pescaresti, au sprituit de zor, au ras si s-au veselit. "Ostile" erau plasate, strategic, fata in fata: Traian cu Elena, Dorin Cocos cu Maria, restul pe margini.

Atitudinea Mariei Basescu, care pe toata durata petrecerii nu a scos, practic, niciun cuvant, multumindu-se sa afiseze un zambet sters, inghetat in coltul gurii, a fost in antiteza totala cu cea a Elenei Udrea, care, imbrcata in alb imaculat, a reusit sa capteze intreaga atentie.

Susotelile ca Udrea "arata mai bine pe viu decat la televizor" nu au lipsit. Mai mult, primarul Mangaliei, vesel nevoie mare si extrem de reverentios, mai ales in exprimare, fata de "doamna ministru", a povestit cate premii de frumusete a castigat sotia, pe care, daca nu arata bine, nu o cerea in casatorie.

Pe la jumatatea chefului, presedintele a simtit, brusc, nevoia de aer, asa ca s-a ridicat si a plecat singur sa se plimbe, pret de vreo zece minute, pe faleza.

Ceva mai tarziu, Maria Basescu s-a ridicat pentru a merge la toaleta doamnelor si s-a intors, dupa cateva minute, preferand insa in continuare sa nu scoata un cuvant, ci sa urmareasca, apatica, pana la final, veselia comesenilor.

Chiar daca e posibil sa fi fost vorba de o indispozitie de moment, atitudinea Primei Doamne s-a incadrat, destul de bine, in comportarea pe care a avut-o permanent, de cand e sotie de inalt demnitar: exagerat de discreta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Maria Basescu muta, #Prima Doamna Romania, #Traian Basescu sotie , #ancheta