Deputatii au tinut secreta intalnirea cu ambasadorii UE

Joi, 03 Iulie 2008, ora 18:07
1379 citiri
Deputatii au tinut secreta intalnirea cu ambasadorii UE

Deputatii juristi au tinut la secret o intalnire pe care au avut-o saptamana trecuta cu ambasadorii UE, care au criticat stadiul reformei justitiei.

Parlamentarii de la Bucuresti au incercat sa-i convinga ca nu ei sunt de vina pentru tergiversarea dosarelor de coruptie la nivel inalt, informeaza NewsIn.

Intalnirea a avut loc saptamana trecuta, miercuri, la doar o zi dupa ce parlamentarii nu au putut lua o decizie privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, si nu a fost facuta publica, desi anuntarea evenimentelor Comisiei este o practica respectata in general.

Deputatii au insa diverse explicatii pentru faptul ca nu informat despre intalnire. Desi deputatul PD-L Daniel Buda sustine ca un anunt ar fi trebuit facut de biroul Comisiei Juridice, presedintele acestui for, Sergiu Andon, a declarat, pentru NewsIn, ca reuniunea nu a fost anuntata deoarece era organizata la solicitarea ambasadorilor si nu a Comisiei.

Secretarul acesteia, deputatul PSD George Baesu, a sustinut insa ca intalnirea cu ambasadorii statelor UE a fost anuntata, insa de la om la om pentru ca organizatorul, insarcinatul de afaceri al Sloveniei in Romania, Marcel Koprol, a intarziat el insusi cu anuntul.

Stenograma intalnirii dintre deputati si ambasadori, intrata in posesia NewsIn, releva nemultumirile diplomatilor fata de neonorarea de catre autoritatile de la Bucuresti a angajamentelor pe care Romania si le-a asumat fata de Uniunea Europeana.

In cadrul discutiilor, ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a criticat modificarile aduse Codului Penal si celui de procedura penala, considerat ca, in forma actuala are un impact negativ "atat asupra cooperarii bilaterale dintre Romania si Marea Britanie in domeniul aplicarii legilor, cat si asupra combaterii criminalitatii in iteriorul Uniunii Europene".

El a atras atentia asupra unei modificari aduse procedurii penale, "care practic presupune notificarea prealabila a suspectilor, inaintea unei perchezitii eminente a proprietatii lor".

"In cazul in care infractorii vor considera Romania un paradis judiciar in interiorul UE, toate statele membre vor fi afectate", a precizat Barnett, care a facut un apel pentru ca, in momentul in care Guvernul va trimite noile coduri, inclusiv cel civil, acestea sa nu fie blocate de Legislativ.

Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, sâmbătă, 20 aprilie, la Istanbul, despre eforturile de a furniza ajutor umanitar Gaza și de a se ajunge la o pace...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#deputati, #intalnire, #secret, #ambasadori , #ancheta