Detectoare de bombe nefunctionale la Cotroceni

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 09:58
5148 citiri
Detectoare de bombe nefunctionale la Cotroceni
Foto: crunchgear.com

Firma din Romania care a produs detectoarele de bombe nefunctionale trimise in Irak a livrat astfel de tehnologie si in tara noastra, inclusiv la Palatul Cotroceni si aeroporturi.

Potrivit unor informatii aparute in Marea Britanie, firma romaneasca se numeste MIRA TELECOM, iar asociatul lui McCormick din Romania ar fi omul de afaceri Stelian Ilie. Potrivit unor informatii aparute in Monitorul Oficial, Ilie i-a cesionat lui James William McCormick 15% din capitalul social al firmei SC MIRA TELECOM SRL, scrie Romania Libera.

Stelian Ilie a intrat pe piata produselor si serviciilor de securitate in anul 2001 si a fost sprijinit de fostul sef al SPP Gabriel Nagy. In perioada ultimului mandat al lui Ion Iliescu, firma ar fi livrat detectoare de explozibil in valoare de sase miliarde de lei vechi si la Palatul Cotroceni. Acestea nu au functionat, insa, la parametri normali.

In afara de SPP, MIRA TELECOM SRL ar fi obtinut contracte si cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei si Ministerul Apararii Nationale.

Mai mult, potrivit ziarului Romania Libera, administratorul SC MIRA TELECOM, declara anul trecut ca firma a castigat un contract de 4-5 milioane de euro cu opt aeroporturi din Romania si unul pentru control antitero la Ministerul Justitiei.

Reprezentatii ATSC Ltd au declarat ca detectoarele fabricate in Romania ar fi fost achizitionate de 20 de tari, inclusiv in Afganistan. Ancheta a inceput dupa ce mai multe convoaie din Irak si Afganistan ar fi fost aruncate in aer deoarece detectoarele de bombe nu ar fi descoperit explozibilul.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...