"Diamantul insangerat", in Romania

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 08:33
2876 citiri
"Diamantul insangerat", in Romania

Al treilea jucator pe piata mondiala a diamantelor intra discret in Romania, pe doua fronturi: prin investitiile asumate, dar si prin paravane offshore, dublate de intermediari tacuti si influenti.

Corporatia se numeste Beny Steinmetz Group (BSG) si este patronata de magnatul israelian Beny Steinmetz - detinatorul a 3,6 miliarde de dolari, informeaza Evenimentul Zilei.

BSG a fost implicata in acest an intr-o serie de incidente sangeroase in Africa, acestea soldandu-se cu numeroase victime civile in Republica Sierra Leone, supranumita "patria diamantelor".

Romanul conectat la interesele BSG este Remus Truica, cel care in perioada 2002-2004 a condus Cancelaria premierului PSD Adrian Nastase. Acum, el este asociat in afaceri paralele cu strategii electorali israelieni ai lui Calin Popescu-Tariceanu, dar si cu un consilier din Cancelaria primului-ministru liberal.

Remus Truica detine 50% din participatiile firmei BRG Residencial Consulting Services, infiintata in octombrie 2007. Compania are profil imobiliar. Cealalta jumatate apartine unui offshore din Insulele Virgine Britanice, cu actionariat "anonim" (Riverside Real Estate Corp Ltd) care, potrivit surselor Evenimentului Zilei, este al BSG.

Fostul sef al Cancelariei lui Nastase sustine ca initiativa infiintarii societatii a venit "din ambele parti" - adica a sa si a casutei postale cu care este asociat direct.

Truica pretinde ca nu stie identitatea partenerilor sai din offshore, insa admite ca o cunoaste pe belgianca Sandra Merloni-Horemans, cea care, alaturi de el, administreaza compania imobiliara din Bucuresti.

Sandra Merloni-Horemans este unul dintre "creierele financiare" ale corporatiei BSG. Specialista in politici de investitii, piata de capital, imobiliare si management de resurse naturale, Merloni-Horemans lucreaza de 7 ani pentru Beny Steinmetz.

In prezent, ea conduce mai multe companii din cadrul grupului BSG, active in Africa, Rusia si Kosovo.

Citeste si:
Cine va antrena echipa națională? Anunțul venit din partea FRF
Cine va antrena echipa națională? Anunțul venit din partea FRF
Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la naționala României la finalul preliminariilor pentru CM 2022, indiferent dacă va reuși sau nu să ducă echipa la baraj. Lucrurile nu sunt însă...
Ce au făcut în vestiar fotbalistele României, după ultimul meci câștigat VIDEO
Ce au făcut în vestiar fotbalistele României, după ultimul meci câștigat VIDEO
Selecționata feminină Under 19 a României a câștigat și ultimul joc din grupa de promovare în Liga A, scor 1-0 cu Israel. Unicul gol al tricolorelor din acest meci a fost înscris de...
Sursa: Ziare.com