Dilema lui Basescu legata de PD-L: Il spalam sau facem altul?

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 14:30
3029 citiri
Dilema lui Basescu legata de PD-L: Il spalam sau facem altul?

Un partid de dreapta sub conducerea lui Traian Basescu ar fi o varianta buna pentru actualul presedinte, in conditiile in care nu va mai reusi sa obtina un al doilea mandat la Cotroceni.

Desi nu este noua, ipoteza pare sa prinda contur pentru analistii politici, presa comentand din ce in ce mai des viitoarea cariera politica a lui Traian Basescu.

Revista Q Magazine leaga ipoteza de lista pentru europarlamentare, lansata de PD-L. Potrivit sursei citate, printre cei vizati de presedinte pentru a fi "varful de lance" al unui nou partid se afla oamenii plasati pe lista pentru Parlamentul European: Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristian Preda.

Recent, in cadrul unui interviu acordat "Marie Claire", Macovei a spus ca "in situatia in care se afla Romania astazi, un nou partid de dreapta ar fi singura solutie". Si Alina Mungiu Pippidi pare sa stie ceva despre un nou partid de dreapta.

In contextul conflictului indirect cu Elena Basescu, presedintele SAR a spus un banc cu talc, ca pentru a exemplifica nevoia unei noi formatiuni politice: "Conform unui vechi banc rasist romanesc, in ziua in care copilul de tigan vine acasa chiar mai jegos ca de obicei, dupa joaca de fiecare zi, parintii au de raspuns la urmatoarea intrebare: il spalam sau facem altul?".

Potrivit Q Magazine, nucleul lui Basescu ar mai cuprinde nume precum Mircea Hava, Gheorghe Falca, Darius Valcov, la care se adauga Elena Udrea, Anca Boagiu, Monica Iacob Ridzi si Sulfina Barbu.

Nici nemultumitii din PSD nu ar fi ignorati de viitorul partid de dreapta, Vasile Dancu, Vasile Puscas sau Ioan Rus fiind numai cateva dintre numele "de stanga" ce ar putea fi atrase in noul proiect.

Aceasta situatie ipotetica este comparata cu posibilitatea ca Traian Basescu sa se intoarca "cu coada intre picioare" in PD-L, Emil Boc sa-i cedeze locul la sefia partidului, iar actualul sef al statului sa fie nevoit sa colaboreze cu oamenii grei ai partidului cu care a "dat de pamant" de mai multe ori. Este vorba despre Radu Berceanu, Adriean Videanu sau Vasile Blaga.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#partid Basescu, #nou partid dreapta, #Basescu Macovei , #ancheta
Comentarii
Poza aaron
aaron
rank 4
DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU, SPER SA IESITI CAT DE CURAND SA ACORDATI O CONFERINTA DE PRESA SI SA II DATI PESTE NAS PROSTOVANULUI!