Dinescu zice, in declaratia de avere, ca habar n-are cati bani ia de la trustul lui Vantu

Miercuri, 27 August 2008, ora 14:26
6572 citiri
Dinescu zice, in declaratia de avere, ca habar n-are cati bani ia de la trustul lui Vantu

Poet si membru in colegiul CNSAS, Mircea Dinescu, a "omis" sa precizeze in declaratia sa de avere veniturile anuale incasate din colaborarile cu trustul Realitatea - Catavencu, din emisiunile pe care le face, dar si ca este membru in Consiliul Editorial al ziarului "Cotidianul".

Asrfel, Mircea Dinescu a scris in declaratia de avere doar suma pe care o incaseaza de la CNSAS, 47.764 de lei, precizand ca "nu are evidenta celorlalte venituri realizate din colaborarile cu edituri si televiziuni", informeaza Andrei Badin pe - blogul sau.

Pe langa omisiunile din declaratia de avere, se pare ca Mircea Dinescu a incalcat si termenul-limita stabilit de lege pentru depunerea declaratiilor de avere si de interese.

Astfel, desi era obligat, potrivit Legii 144/2007, sa-si depuna declaratiile de avere si interese "cel mai tarziu la data de 31 mai, pentru anul fiscalanterior", se pare ca MIrcea Dinescu a publicat cele doua documente abia in data de 14 iulie 2008.

Aceste abateri de la lage ar trebui verificate si anchetate de Agentia Nationala de Integritate (ANI). ANI va trebuie sa faca, din oficiu, procedura de control a averii poetului-demnitar Mircea Dinescu.

Amenda contraventionala pentru intarzierea depunerii declaratiei de avere este intre 100 si 500 de lei.

Mircea Dinescu a avut o reactie greu de comentat atunci cand a fost intrebat de jurnalistii de la "Curentul" despre incompatibilitaea in care s-ar afla. "Ma cac in ea de incompatibilitate", a fost raspunsul deloc poetic al lui Mircea Dinescu.

Desi Dinescu sustine in declaratia de avere ca nu poate spune ce sume incaseaza de la trustul Realitatea Catavencu deoarece nu tine evidenta veniturilor, jurnalistul Andrei Badin ii da un "indiciu" pe blogul sau: se pare ca sumele lunare care intra in buzunarele poetului sunt de circa 16.000 de euro.

Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Cu aproape 95 de milioane de dolari câștigați în timpul carierei, Serena Williams deține recordul all-time la acest capitol. Averea ei este însă mult mai mare, grație contractelor de...
Sorana Cîrstea rupe tăcerea în legătură cu Simona Halep. Ce crede despre întoarcerea rivalei sale
Sorana Cîrstea rupe tăcerea în legătură cu Simona Halep. Ce crede despre întoarcerea rivalei sale
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (SUA), fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-2, de americanca Danielle...
#Mircea Dinescu, #declaratie, #avere, #omite, #venituri, #colaborare, #realitatea, #catavencu , #ancheta