DNA a intrat pe circuitul Bucharest Challenge Ring

Miercuri, 20 August 2008, ora 10:38
3029 citiri
DNA a intrat pe circuitul Bucharest Challenge Ring

Organizatorii circuitului Bucharest Challenge Ring sunt cercetati de DNA la sesizarea omului de afaceri Nicolae Serbu care ii acuza pe Adriean Videanu si pe patronul Beyer Helmut ca i-au furat ideea afacerii.

Nicolae Serbu a depus in aceasta vara o plangere penala la DNA impotriva fostului primar al Capitalei, Adriean Videanu, informeaza Ziua in editia electronica de miercuri.

Serbu acuza faptul ca i-a fost furata ideea circuitului auto de Formula 3, din jurul cladirii Palatului Parlamentului, eveniment organizat pentru prima data anul trecut de Primaria Capitalei in parteneriat cu SC Bucharest Ring SRL, firma apartinand omului de afaceri german Beyer Helmut.

Conform declaratiilor lui Nicolae Serbu, circuitul auto a atras anul trecut sponsorizari de peste 17 milioane de euro din partea multinationalelor

Serbu a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ca hotararea Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care atribuia circuitul firmei sale BDS SRL a fost falsificata, prin inlocuire. Serbu a prezentat acte oficiale, care demonstreaza ca proiectul initial al hotararii de consiliu avea alt continut: "Se aproba asocierea intre Municipiul Bucuresti si BSD SRL. Se imputerniceste primarul general al Municipiului Bucuresti sa negocieze si sa semneze contractul de asociere".

Documente pregatitoare ale hotararii care atribuia evenimentul firmei BDS SRL, semnate in august 2005 de fostul primar Adriean Videanu si Radu Ancuta, director al Directiei de Integrare Europeana din Primaria Capitalei, confirma acelasi lucru.

Contactat telefonic de ziaristii de la ZIUA, Beyer Helmut a sugerat sa se vorbeasca doar cu avocatul sau.

Avocatul Catalin Dancu, din Baroul Bucuresti, care a confirmat ca nu exista aprobare a Consiliului General pentru contractul de asociere incheiat de Primarie. Dar ca restul afacerii ar fi prefect legala, intrucat clientul sau, Beyer Helmut, este singurul care detine de la federatia internationala de automobilism drepturile de a organiza un circuit de Formula 3, drept fara de care Nicolae Serbu nu ar fi putut organiza o astfel de manifestare.

Dancu a declarat ca legal nu conteaza decat cine detine drepturile de organizare a unui asemenea circuit.

Adriean Videanu nu a putut fi contactat, dar directorul Radu Ancuta din Primaria Capitalei a recunoscut ca el a fost insarcinat cu organizarea circuitului si, auzind despre plangerea penala, s-a lansat intr-un sir de invective la adresa lui Nicolae Serbu, anuntand ca il va da in judecata, mai noteaza Ziua.

Imagini dramatice din Ungaria. Câți oameni au murit la un raliu, după ce o mașină a intrat în spectatori VIDEO
Imagini dramatice din Ungaria. Câți oameni au murit la un raliu, după ce o mașină a intrat în spectatori VIDEO
Patru oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi duminică în Ungaria după ce un vehicul care participa la un raliu a ieşit de pe traseu şi a intrat în spectatori, au anunţat...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#raliu, #Bucharest Challenge Ring, #formula, #Adriean Videanu , #ancheta