Dosar penal dupa moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu (Video)

Miercuri, 12 August 2015, ora 13:25
6380 citiri
Dosar penal dupa moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu (Video)
Foto: Ziare.com

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, care a decedat la cateva ore dupa ce a fost internata la Institutul "Matei Bals", unde a fost diagnosticata cu meningita, ancheta fiind deschisa dupa o sesizare facuta de Spitalul Colentina.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru Mediafax, ca la Parchetul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrata o sesizare a Spitalului Colentina din Capitala, referitoare la modul in care a decedat nepoata in varsta de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu. Sesizarea a fost facuta de Spitalul Colentina intrucat acolo este morga unde a fost dusa dupa deces nepoata lui Dumitru Prunariu.

Ancheta dupa moartea nepoatei lui Prunariu

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei si a analizelor de laborator in cazul fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise de catre Institutul National de Medicina Legala. Legistii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, in urma caruia se va stabili ce boala a provocat moartea fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise in aproximativ trei saptamani.

Sursele citate au precizat ca, in zilele urmatoare, anchetatorii vor chema la audieri apropiati ai familiei, pentru a oferi lamuriri in acest caz.

Ancheta este facuta de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii Serviciului Omoruri, dosarul fiind deschis conform procedurii standard in cazul persoanelor care mor in spital, din cauze neclare.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit de meningita, duminica, in mai putin de o ora dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

Fata, in varsta de 11 ani, a fost, saptamana trecuta, intr-o tabara la Capidava, in judetul Constanta, in cadrul programului "Atlantykron", unde printre invitati a fost si bunicul sau, Dumitru Prunariu.

In noaptea de sambata spre duminica, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminica dimineata, pentru ca fata se simtea tot mai rau, parintii au dus-o la Institutul "Matei Bals", unde medicii i-au pus diagnosticul de infectie meningococica severa, iar cateva ore mai tarziu a decedat.

Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultati la Institutul "Matei Bals", nefiind depistat niciun alt caz de meningita. Cei aproximativ o suta de copii sunt tinuti sub observatie si li s-a administrat tratament preventiv.

"Nepotica noastra Arina s-a facut ingeras. O meningita fulminanta ne-a rapit-o in cateva ore", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Prunariu spunea, intr-un interviu pentru Gandul, in 2011, ca nepoata sa a zburat pentru prima data cu un planor la doi ani si jumatate.

Dumitru Prunariu a participat, in 14 mai 1981, la primul zbor cosmic romano-sovietic, devenind primul cosmonaut roman, si a decolat in spatiu la bordul navei "Soiuz 40". El a stat in spatiu opt zile, alaturi de cosmonautul rus Leonid Popov, si a revenit pe Pamant in 22 mai 1981.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#dosar penal nepoata Dumitru Prunariu, #nepoata Dumitru Prunariu murit , #ancheta
Comentarii