Elena Udrea, campioana publicitatii din Guvern

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 09:05
3212 citiri
Elena Udrea, campioana publicitatii din Guvern

Ministrul Turismului este campionul Guvernului la bani de la buget aruncati pe publicitate. Elena Udrea a putut dispune de 3,7 milioane de euro din banii contribuabilului, fiind singura care a primit o asemenea suma de la buget. Alte ministere au si ele in buget milioane de euro pentru publicitate, insa banii vin de la UE.

Financiarul a facut un top al banilor de la stat alocati ministerelor pentru publicitate si Elena Udrea conduce detasat. In 2009, MT are prevazuta suma de 15.615.180 de lei, cu TVA, aproximativ 3,7 milioane de euro.

Cu acesti bani, Elena Udrea trebuie sa asigure promovarea Romaniei ca destinatie turistica in tara si in strainatate.

Pana acum, MT a cheltuit deja 10,7 milioane de lei prin intermediul a opt contracte, toate atribuite prin negociere directa.

Explicatii exista bineinteles: fie nu exista alt operator economic caruia sa-i fie oferit contractul, fie era vorba de o situatie de urgenta, care a impus negocierea doar cu o singura firma.

Alte ministere cu bani de publicitate

La alte ministere, banii de publicitate vin de la UE. De exemplu, Ministerul Agriculturii condus de Ilie Sarbu a dispus in 2009 de fonduri europene pentru publicitate in valoare de 9,7 milioane de euro.

Deocamdata insa, Ministerul Agriculturii nu a incredintat si nici nu are in curs de incredintare vreun contract.

Si Ministerul Mediului a beneficiat in 2009 de 4,2 milioane de euro pentru promovare, din care numai 25%, respectiv aproximativ un milion de euro, de la bugetul de stat, iar restul de la UE.

Celelalte ministere au avut la dispozitie sume mici pentru publicitate, fie nu au avut deloc.

Ministerul Tineretului si Sportului avea prevazuta suma de 2,9 milioane de lei pentru publicitate, dar banii s-au intors la Ministerul Finantelor, pentru ca nu au fost cheltuiti.

Ministerul Sanatatii nu a dat niciun ban pe campania referitoare la protectia impotriva gripei porcine. Ea a fost derulata gratuit de mass-media, la recomandarea CNA. Cat despre campania de prevenire a cancerului de col uterin, aceasta a avut finantare privata.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...