Euro 2008 a adus TVR 4,5 milioane de euro numai din reclame

Marti, 01 Iulie 2008, ora 07:45
1342 citiri
Euro 2008 a adus TVR 4,5 milioane de euro numai din reclame

Ratingurile marcate de transmisiunile sportive, de meciuri si de programele despre Euro au marit bugetul TVR-ului, numai din publicitate, cu aproape 4,5 milioane de euro.

Splendid Media, regia care vinde publicitatea pentru TVR, sustine insa ca nivelul audientelor la Euro 2008 a fost sub cel estimat.

Remiza cu Italia a insemnat un record de audienta, dar si de incasari, adica aproximativ 250.000 de euro din reclamele difuzate. In total, impreuna cu celelalte partide ale Romaniei din grupa, TVR 1 a atras aproape 700.000 de euro, adica peste 15% din toata publicitatea adusa de turneul final.

Si emisiunile dedicate evenimentului au strans o suma de aproape un milion de euro, anunta Evenimentul Zilei.

"Cred ca este si un neajuns al sistemului de masurare a audientei TV, care nu inregistreaza si telespectatorii din spatiile publice. Iar vremea buna a scos la terase foarte multi romani care au preferat sa urmareasca astfel meciurile", a comentat Radu Budes, managing partner al regiei de publicitate Splendid Media.

O luna intreaga, in primetime, meciurile din turneul final al Campionatului European, transmise de TVR, au fost pe primul loc in clasamentul audientelor TV. Mai mult, partida Italia - Romania a dat recordul de audienta absolut al ultimilor ani in televiziune, aproape trei milioane de telespectatori s-au uitat, in medie, in fiecare minut al meciului terminat la egalitate.

Din toate cele 31 de confruntari pe gazon din Austria si Elvetia, cele trei meciuri ale tricolorilor au starnit cel mai mare interes.

Imediat dupa cele trei partide, audienta cea mai ridicata a fost la finala competitiei, dintre Germania si Spania, la care s-au uitat aproape 2,1 milioane de oraseni.

Evolutia Olandei, eliminata in sferturi, a fost cea mai urmarita. Din primele sase partide ca performante de audienta, Olanda a jucat in trei. Meciul Elvetia - Portugalia, difuzat de TVR 2, in timp ce pe TVR 1 se transmitea Turcia - Cehia, a fost urmarit doar de 177.000 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Fostul director interimar al postului public a trăit clipe care i-au provocat "revoltă și silă". Ramona Săseanu, fost director interimar al TVR (2021) și producător general (2022), s-a...
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
#TVR, #audienta, #reclame, #Euro 2006, #Splendid Media , #ancheta