Euronews: Banii mafiei siciliene, spalati in Romania?

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 18:54
4547 citiri
Euronews: Banii mafiei siciliene, spalati in Romania?

Procurorii italieni cred ca mafiotii sicilieni folosesc deseurile din Romania pentru a-si spala banii murdari. Numele care este inaintat de magistratii din Italia in acest caz este al unui presupus sef mafiot, Massimo Ciancimino (foto).

Banii la care fac referire procurorii sunt asa-numita comoara a unuia dintre cei mai puternici sefi ai mafiei din Sicilia, fostul primar din Palermo Vito Ciancimino. Procurorii italieni cred ca firma care administreaza cea mai mare groapa de gunoi din Europa, aflata la periferia Bucurestiului, actioneaza ca o fatada pentru Massimo Ciancimino, fiul lui Don Vito, transmite Euronews.

Ciancimino este in centrul unei investigatii majore a justitiei italiene, care insa a esuat pana in prezent in a dovedi orice legatura intre aceste companii romanesti si mostenitorul averii lui Don Vito, care a murit in urma cu 10 ani. Insa, in mod evident, nu exista nicio conexiune directa pentru a dovedi aceste legaturi.

Groapa de gunoi despre care se crede ca are legaturi cu mafiotul sicilian este Ochiul Boului - Glina, care are 114 hectare si este "o mare si fructoasa afacere", dar nu pentru cei care locuiesc in zona, care sunt nevoiti sa cumpere apa minerala, iar fructele si legumele nu se mai coc.

Un consilier local din Popesti-Leordeni afirma ca firma Ecorec, care opereaza groapa de gunoi, plateste doar 5.000 de dolari pe luna pentru terenul pe care se afla groapa, "un chilipir".

Managerul firmei Ecorec, Victor Dombrovschi, ar avea o legatura cu cativa italieni, fratii Pileri, la varful unei alte firme din Romania, Agenda 21. Insa nu ar fi vorba decat de cateva elemente ale unei organizatii mai vaste, potrivit parchetului din Palermo.

Euronews a stat de vorba cu Massimo Ciancimino si cu alte persoane implicate in acest caz. Dupa cativa ani, acesta a dat cateva detalii in legatura cu trecutul "sulfuros" al tatalui sau, dar a negat toate acuzatiile care i-au fost aduse. In ce ii priveste pe anchetatorii italieni, acestia par a avea dificultati in a colabora cu omologii lor romani, chiar daca acestia isi arata bunavointa.

Citeste si:
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD”
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD”
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat marți, 30 noiembrie, că momentul-cheie în ceea ce privește funcționarea coaliției cu PNL este anul 2023, când cele două partide ar...
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cei 72 de români care au rămas blocați în Maroc vor fi repatriați joi, 2 noiembrie. În acest timp, vor fi îndeplinite formalitățile și...