Falimentul Ultra Pro Computers, la DIICOT: Patronii au fost retinuti

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 11:46
4513 citiri
Falimentul Ultra Pro Computers, la DIICOT: Patronii au fost retinuti

Sotii Cristian si Alina Fughina si Laszlo Kiss au fost retinuti, in dosarul "Ultra Pro Computers", in care prejudiciul prin delapidare si spalare de bani este estimat la 10 milioane de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut-o si pe Liliana Anton, iar in cazul Anei Lavinia Vasile-Caba au dispus cercetarea sub control judiciar, au declarat surse judicare.

Potrivit surselor citate, Ana Lavinia Vasile-Caba a recunoscut faptele de care este acuzata si a dat o declaratie completa. Sotii Fughina, Laszlo Kiss si Liliana Anton vor fi prezentati joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, miercuri, 17 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Vrancea si Ilfov, la membrii gruparii infractionale suspectate de delapidare si spalare de bani.

Falimentul Ultra Pro Computers, anchetat de DIICOT: Patronul, adus la audieri

Surse judiciare au declarat ca peste 10 milioane de euro ar fi fost scosi din patrimoniul Ultra Pro Computers si transferati in conturile unor offshore-uri, operatiune in care ar fi fost implicati Cristian Fughina, sotia acestuia, Alina Fughina, tatal lui, Stefan Fughina, si Laszlo Kiss.

Anchetatorii sustin ca membrii familiei Fughina si omul de afaceri Laszlo Kiss au incercat sa stearga urmele activitatilor ilicite derulate intre K Tech Electronic, societate care gestiona magazinele Ultra Pro Computers, si cele patru societati off-shore, prin introducerea cererii de insolventa a firmei prin care s-au spalat banii.

K Tech Electronics a fost infiintata in anul 1997 de Alina si Cristian Fughina. Cu un capital social de 11,4 milioane de lei, K Tech Electronics era controlata integral de Milena Trading Company Ltd (Statele Unite), administrata de Cristian Fughina.

In iunie 2010, Tribunalul Constanta hotara intrarea in faliment si dizolvarea K Tech Electronics, societatea care gestiona magazinele Ultra Pro Computers.

Printre creditorii companiei K Tech Electronics se numarau, pe langa institutiile bancare, si producatori si distribuitori IT internationali si locali, institutii de stat si primarii. Datoriile acumulate de companie se ridicau atunci la 28 milioane de euro. Cea mai mare datorie, de 3,5 milioane de euro, era catre Banca Romaneasca, in baza unui imprumut gajat cu cea mai mare parte a bunurilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#patron Ultra Pro Computers retinut, #Ultra Pro Computers delapidare, #Ultra Pro Computers spalare bani , #ancheta