Filmul integral "Spaga lui Remes" (VIDEO)

Vineri, 12 Octombrie 2007, ora 08:34
9626 citiri
Filmul integral "Spaga lui Remes" (VIDEO)

Pe site-ul dailymotion.com au fost postate doua inregistrari care au un total de aproape 21 de minute si par sa fie filmul integral din care televiziunea publica a difuzat miercuri cateva minute, relateaza HotNews.

TVR anuntase ca va difuza joi seara si restul filmului, dar acest lucru nu s-a mai putut din cauza cenzurii politice.

- "Spaga lui Remes" (VIDEO, I)

- "Spaga lui Remes" (VIDEO, II)

- Transcrierea unor convorbiri telefonice nedifuzate de TVR

- Exclusiv: Remes a impus cenzura in TVR (AUDIO)

- Rodica Culcer: Imi cer scuze de la telespectatori ca nu am dat imaginile promise (VIDEO)

- TVR, tap ispasitor in scandalul Remes

Pe langa secventele prezentate de televiziunea publica, pe site sunt imagini din momentul in care au fost livrate palinca, sarmalele si carnatii la casa lui Remes din Baia Mare, dar si modul in care fostul ministru Ioan Avram Muresan si-a pregatit replicile pe care le spune de cateva zile.

In acelasi timp se pot vedea si cateva inregistrari de conversatii telefonice din care reiese ca valoarea contractelor pe care Ciorba voia sa puna mana prin licitatii era intre 80 si 100 de milioane de RON.

Cronologia afacerii "carnatul si palinca"

Pe 31 august, Ciorba ii explica lui Muresan ca "a aparut o lucrare" in valoare de 35 milioane la Valcea, iar acesta se revolta ca presedintele PNTCD Valcea, Minodor Vasiloiu, sef de ocol silvic in judetul Valcea, nu l-a informat. "Pai, de ce dracu nu mi-o zis asta, ma? Ca doar asta-i sefu' acolo. Nu mi-a spus Minodoru lu' peste ca doar el e seful acolo", declara Muresan in inregistrare.

Muresan este sigur ca "silvicii" tin tot de Ministerul Agriculturii. "In continuare ma concentrez pe Vilcea si pe Satu Mare si pe banii de la alea doua. Deci astea-s chestii, trebuie sa le discut cu el", povesteste Muresan despre subiectele pe care le va discuta cu Remes.

Pe 10 septembrie, intr-o discutie telefonica cu o femeie neidentificata, Ciorba ii spune ca ar avea nevoie de "un vitel si un purcel cam de 60 de kilograme". El ii explica foarte clar si motivul: "Joi seara trebuie sa ma vad cu Remes. Si toate, intelegi?".

Pe 11 septembrie, Ciorba ii explica la telefon unui barbat ca a fost prins cu treburi, printre care aceea de a-i pune lui Mitut niste bani la posta, pentru ca in ziua precendenta a fost cu "imparatu'". Apoi, Ciorba vorbeste despre necazurile cu purcelul si vitelul pentru Remes. "Acum am dat telefon ca imi trebuie purcel si vitel. Miine trebuie facute, joi ma duc la imparatu' cu ele si... asta-i treaba".

In 13 septembrie, Muresan o suna pe Steliana, sotia ministrului Remes, si o informeaza ca "are niste chestii de pus in frigider" si o intreaba cine este acasa. Sotia lui Remes ii spune ca e in Bucuresti si ca acasa, la Baia Mare, e doar menajera. Muresan o roaga sa-i dea un telefon menajerei si sa o anunte ca vine. Doamna Remes este de acord, nu intreaba de la cine si pentru ce, nu este mirata, ba chiar se arata incintata.

Tot pe 13 septembrie intr-o inregistrare video fara sonor, apare Muresan la vila lui Remes, carind "chestiile de pus in frigider". Impreuna cu Ciorba, cei doi cara vioi niste lazi la vila lui Remes. Le baga inauntru, iar Muresan alearga sa ia altele.

Din imaginile prezentate de TVR in legatura cu intalnirea de pe terasa Dorobanti din 23 septembrie, lipsesc secvente precum cea in care Muresan pare sa-i dea ceva lui Remes. De asemenea, lipseste momentul in care Muresan l-a sunat pe Ciorba si i-a spus sa vina in Piata Dorobanti.

In intalnirea dintre Muresan si Ciorba se vede foarte clar cum cei doi studiaza cu atentie o serie de hartii, Ciorba explicindu-i indelung ceva. Muresan urmareste concentrat. Hartiile sunt bagate intr-un dosar, apoi Ciorba, deschide servieta, scoate un plic indoit la capete, se vede ca plicul e separat de hartii, si i-l da.

Muresan il impinge in dosarul cu hartiile. Nu se observa niciun gest de refuz. Cei doi se despart, camera insista pe locul unde s-a facut transferul, care ramane gol. Muresan ia dosarul sub brat si pleaca.

Cea de-a doua inregistrare gasita, a fost facuta tot de 23 septembrie si incepe cu Muresan care se intoarce pe terasa unde-l astepta Remes. Urmeaza discutia despre bani si scena in care Muresan ii cere lui Remes sa-si deschida servieta, scena care a fost transmisa miercuri la TVR. Secventele contrazic afirmatiile de acum ale lui Muresan, care sustine ca a refuzat plicul.

In zilele urmatoare au loc o serie de convorbiri telefonice intre Ciorba, Muresan si Remes despre pozitiile pe lista ale licitatiilor. Din filmul TVR lipsesc convorbirile despre valoarea contractelor pentru care se cerea interventia lui Remes. Este vorba despre sume intre 80 de milioane si 100 de milioane lei noi.

Din transmisia TVR lipseste o parte importanta, din care reiese modul in care Muresan intentiona sa-si pregateasca apararea in fata procurorilor, in cazul in care va fi prins.

Citeste si:
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Guvernul României a aprobat, joi, 27 ianuarie, Legea privind datele deschise şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, care va aduce o comunicare mai bună a cetățenilor cu...
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer...