Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Florea Geica s-a autopremiat cu 1,5 miliarde de lei

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 10:31
3541 citiri
Florea Geica s-a autopremiat cu 1,5 miliarde de lei

Florea Geica, fostul presedinte al Autoritatii Aeronautice Civile, si-a acordat o prima de 1,5 miliarde de lei, inainte sa demisioneze, a afirmat deputatul PSD, Iulian Iancu.

Geica nu este singurul care a apelat la metoda de autorecompensare, actiunea a fost practicata si de alte agentii de stat, informeaza Gardianul.

"Inainte sa plece de la Autoritatea Aeronautica Civila, Florea Geica s-a autopremiat cu 1.5 miliarde de lei vechi", a declarat Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii.

Geica a renuntat la sefia AACR, pe 23 octombrie, in urma presiunilor Ministerului Transportului. Conflictul s-a lansat, intre cele doua parti, dupa ce presa a scris despre fabuloasa pensie a pilotului Tarom, in valoare de 300 de miliaone de lei vechi.

Inainte sa plece, Florea Geica s-a asigurat ca nu va parasi postul fara o recompensa pe masura. Acesta si-a aprobat singur prima de 1.5 miliarde de lei vechi, de frica probabil, ca nu-i vor ajunge banii din pensie, pentru un trai decent.

Uimitor, dar masura este legala, acesta putand beneficia de o prima echivalenta cu 12 salarii, conform Ordonantei Guvernului 79/2008.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a deschis o ancheta, privitoare la veniturile lui Geica. In acelasi timp, angajatii AACR au cerut Ministerului Muncii sa verifice dosarul de pensie al fostului presedinte, motivand ca acesta ar fi introdus, in mod ilegal, informatii privind postul de director general si prima pentru criterii de performanta.

O prima similara cu a lui Geica, a fost incasata de Dumitru Cristea, directorul general al Complexului Energetic Turceni.

Cristea si-a motivat autopremierea, argumentand ca a atins toti indicatorii de performanta pe care il stabilise contractul AVAS cu Ministerul Economiei si Finantelor.

Premierul spaniol anunță că se gândește la demisie: "Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc". Ancheta care l-ar putea face pe Pedro Sánchez să renunțe la funcție
Premierul spaniol anunță că se gândește la demisie: "Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc". Ancheta care l-ar putea face pe Pedro Sánchez să renunțe la funcție
Într-un mesaj postat pe rețeaua socială X și intitulat ”Scrisoare către cetățeni”, premierul spaniol Pedro Sánchez a anunţat miercuri, 24 aprilie, că "se gândeşte" la o eventuală...
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vine minivacanța de 1 mai și Paște, iar pensionarii se întreabă deja ce se va întâmpla cu drepturile lor financiare. Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, 25 aprilie, ca plata...
#Florea Geica, #autopremiat, #miliard, #pensie, #demisie , #ancheta