Fratele lui Predoiu, implicat in afaceri cu energie electrica

Marti, 17 Februarie 2009, ora 13:51
7858 citiri
Fratele lui Predoiu, implicat in afaceri cu energie electrica
Foto: Antena3

Avocatul Cosmin Predoiu, fratele ministrului Justitiei, figureaza ca reprezentant legal al afacerii de la Galati in care Enel s-a implicat in constructia termocentralei de un miliard de euro alaturi de firma Romelectro, firma anchetata in dosarul DNA privind contractele cu Complexul Energetic Rovinari.

Desecretizarea contractelor de pe piata energiei electrice ar putea lovi astfel si in interesele familiei actualului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, al carui frate, Cosmin Predoiu, este reprezentantul legal al afacerii termocentralei de un miliard de euro de la Galati, informeaza Vot.ro.

Potrivit sursei citate, in luna martie 2008, cand Guvernul Tariceanu, din care facea parte de trei saptamani si Catalin Predoiu, adopta ultimele masuri pentru finalizarea tranzactiei dintre statul roman si compania ENEL pentru Electrica Muntenia Sud, fratele ministrului Justitiei figura drept reprezentant al companiei italiene.

In aceeasi luna, Cosmin Predoiu apare si ca reprezentant legal al afacerii termocentralei de un miliard de euro de la Galati, in care Enel este asociata cu compania Romelectro, una din firmele de intermediare de pe piata energiei, dar si cu rusii de la Global International 2000 SRL, implicati in controversata afacere de modernizare a Electrocentralei Mintia de la Deva.

Firma Global International 2000 este condusa in Romania de Boris Golovin, despre care presa a scris ca ar fi ofiter GRU si ca ar reprezenta in Romania interesele financiare ale oligarhilor Oleg Deripaska si Igor Ziuzin.

Firmele din Romania in care este implicata compania Enel (potrivit sursei citate):

1. ENEL DISTRIBUTIE MUNTENIA SA

2. ENEL ENERGIE MUNTENIA SA

3. ENEL ENERGIE SA

4. BLUE ENERGY SA TULCEA

5. ENEL DISTRIBUTIE BANAT

6. ENEL ROMANIA SRL

7. ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA SA

8. GLOBAL POWER INVESTMENT GALATI SRL

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Cosmin Predoiu, #Catalin Predoiu, #Ministrul Justitiei, #reprezentant ENEL, #Boris Golovin, #Romelectro, #rovinari , #ancheta