Frauda la Biblioteca Metropolitana: Ce spun vechea si noua conducere (Video)

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 15:29
2675 citiri
Frauda la Biblioteca Metropolitana: Ce spun vechea si noua conducere (Video)

Anca Cristina Rapeanu, directoarea Bibliotecii Metropolitane, a declarat, marti, ca rolul sau in ancheta privind cumpararea la preturi supraevaluate a unor carti catalogate drept "rare" este de a colabora cu institutiile statului care "cerceteaza cauze ce privesc banii publici".

Fosta conducere a Bibliotecii Metropolitane din Capitala este vizata de anchetatori in dosarul privind cumpararea la preturi supraevaluate a unor carti catalogate drept "rare", in care prejudiciul a fost estimat la aproximativ cinci milioane de lei.

Potrivit unor oficiali din Politie, in cauza sunt vizate mai multe persoane, printre care directorul general al Bibliotecii Metropolitane din perioada comiterii faptelor, Florinel Rotaru, adjunctul si contabilul-sef al institutiei de la acea data.

Surse judiciare au declarat anterior ca printre cei vizati se numara si actualul director general al Bibliotecii Metropolitane, Anca Cristina Rapeanu.

Frauda de milioane de lei la Biblioteca Metropolitana - perchezitii si mandate de aducere

Anca Cristina Rapeanu, actualul director al Bibliotecii Metropolitane, a declarat ca nu are nicio implicare in aceasta ancheta in afara de aceea de a colabora cu institutiile statului care vin "sa ancheteze si sa cerceteze cauze ce privesc banii publici".

"Sunt gazda unei perchezitii care se ocupa de o perioada de timp in care eu nu eram director. (...) Fiind in momentul acesta director general, e si normal si de bun simt si absolut etic sa colaborez cu toate organele statului care vin sa ancheteze si sa cerceteze cauze ce privesc banii publici", a declarat Anca Cristina Rapeanu.

Intrebata fiind daca a discutat cu fostul director al institutiei Florinel Rotaru despre aceasta problema, Anca Cristina Rapeanu a spus ca nu a discutat, intrucat acesta nu mai lucreaza la Biblioteca Metropolitana.

Nicio persoana anchetata nu mai lucreaza acum in institutie

De asemenea, directorul Bibliotecii Metropolitane a precizat ca nicio persoana dintre cele vizate in ancheta nu mai lucreaza, in prezent, la Biblioteca Metropolitana.

Florinel Rotaru, fost director al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, care este vizat de anchetatori in acest dosar privind cumpararea la preturi supraevaluate a unor carti catalogate drept "rare", a declarat ca "totul s-a facut in mod legal".

"Totul s-a facut in mod legal si am imbogatit patrimoniul cultural, si al Romaniei, si direct al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti", a declarat Florinel Rotaru precizand ca nu s-a facut nicio expertiza in legatura cu "preturile supraevaluate".

Politistii fac, marti, 18 perchezitii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitala si la alte 17 adrese din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Dambovita si Teleorman, intr-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de lei.

Conform anchetatorilor, asa-zisele "carti rare" ar fi fost cumparate de Biblioteca Metropolitana prin intermediul unei fundatii care apartine chiar directorului aflat la conducerea Bibliotecii la data comiterii faptelor.

Citeste si:
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputatul UDMR Csoma Botond l-a criticat pe primarul Clujului, Emil Boc, după ce s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, și a declarat că a găsit cu acesta ”puncte comune.” Într-o...
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul intenționează să dea o ordonanţă de urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie pentru consumatorii casnici şi necasnici, anunță vicepremierul Sorin Grindeanu, vineri, 21...