Fugarul Ristea Priboi se intoarce in tara sa ii dea fiori lui Nastase

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 07:30
4939 citiri
Fugarul Ristea Priboi se intoarce in tara sa ii dea fiori lui Nastase

Controversatul Ristea Priboi s-a intors in tara, anunta "Cotidianul" de miercuri. Dupa ce fostul parlamentar PSD a fost dat disparut de toata lumea de mai bine de trei ani, iar procurorii care il cercetau in dosarul Matusa Tamara l-au cautat in zadar, Priboi a fost vazut si chiar filmat luni seara la meciul demonstrativ al celebrei trupe de baschet Harlem Globetrotters.

Mai zambitor ca niciodata si cu nepotelul de mana, omul de incredere al fostului premier Adrian Nastase parea total lipsit de vreo apasare in locurile sale excelente aflate foarte aproape de teren.

Pesedistul a plecat din tara in 2005, imediat dupa alegeri, ulterior fiind pus sub urmarire penala in dosarul Matusa Tamara si intr-un alt caz in care era acuzat ca ar fi sprijinit afacerile ilegale ale omului de afaceri Genica Boerica. Dosar de care a scapat de abia in urma cu cateva luni.

La meci au mai fost prezenti ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, Norica Nicolai si Dorin Marian, ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, si omul de afaceri Ion Tiriac.

Vicepresedintele Victor Ponta, care a asistat cu baietelul sau la meci, spune ca nu l-a zarit deloc pe fostul ofiter de informatii externe. Nici strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, nu stia nimic despre intoarcerea lui Priboi in Romania. "De ce ma intrebati pe mine de Priboi? Nu stiti ca era dusmanul meu?", a spus Hrebe pentru "Cotidianul".

Vicepresedintele PSD Rodica Nassar a declarat ca isi credea inca plecat fostul coleg de Parlament. "Stiam ca este la Beirut, in Liban. Nu am insa nicio informatie despre el". Aceeasi reactie si din partea fostului secretar general al guvernului Nastase, Eugen Bejinariu: "E plecat din tara, de unde sa stiu eu unde este?".

Lui Adrian Nastase nu i-a convenit deloc vestea reintoarcerii lui Priboi. "Nu am mai vorbit cu domnul Priboi de ani de zile. Nu am nici un numar de telefon al lui. Ca sa spun sincer, nici nu mai vreau sa fiu implicat din nou in vreo poveste legata de domnul Priboi". Este foarta ciudata reactia lui Nastase, din moment ce Priboi a fost apropiatul sau ani de zile. Poate fostului premier ii e teama de ceea ce stie acesta.

Ristea Priboi este absolvent al Scolii de Securitate de la Baneasa inainte de 1990, cand a fost incadrat ca ofiter la Directia de Informatii Externe, fiind colaborator apropiat al generalului Plesita. Ristea Priboi s-a aflat in DIE in perioada in care institutia a organizat atentatul cu bomba de la sediul din Munchen al Europei Libere.

Dupa 1990 a ramas in SIE, iar din 1995, Adrian Nastase il ia sub aripa sa si ii da postul de consilier personal. In 2000, Ristea Priboi devine parlamentar PSD.

#Ristea Priboi, #adrian, #Nastase, #intoarcere, #fiori , #ancheta