Geoana are probleme la declaratia de avere

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 08:51
4315 citiri
Geoana are probleme la declaratia de avere

Mircea Geoana a intrat in vizorul inspectorilor ANI din cauza unor neconcordante in declaratia de avere. Liderul PSD nu a precizat exact sumele de bani platite pentru un apartament de lux in centrul Capitalei.

Romania libera mentioneaza in editia de marti ca sumele platite in contul acestei locuinte nu sunt precizate exact in declaratiile de avere depuse de Geoana la Senat.

Ansamblul rezidential de pe Aleea Alexandru, cu 4 etaje, urma sa fie construit (lucrarile au fost sistate in 2008 din cauza crizei economice) de firma CEFIN Real Estate, la care actionar este partenerul de afaceri al fostului ministru al Sanatatii Ion Bazac.

George Margescu, managerul CEFIN Real Estate, a declarat pentru Romania libera ca familia Geoana a contractat apartamentul de la etajul doi, cu o suprafata de 250 mp, pentru care a platit un avans si doua rate. Valoarea totala a locuintei fusese stabilita la 780.453 euro.

Margescu a refuzat sa spuna sumele platite de familia Geoana, acestea fiind "informatii confidentiale". "La firma noastra, suma minima ce trebuie achitata ca avans este de 5% din valoarea apartamentului", adica in cazul Geoana avansul ar fi fost de 39.000 euro.

Alte date a furnizat insa insusi candidatul la prezidentiale. "Au fost achitate un avans si doua transe in valoare de 107.103 RON (aproape 30.000 euro - n.r.)", se arata in raspunsul trimis de presedintele Senatului.

Potrivit declaratiilor avocatului familiei Geoana, presedintele Senatului a platit pentru o casa de lux un avans de doar 7.404 RON (2.100 euro), adica mai putin de 0,3% din valoarea ei finala.

"Contractul a intrat practic in vigoare la data obtinerii permiselor necesare pentru realizarea constructiei: iulie 2007, ocazie cu care s-a efectuat si o plata de 7.404 RON (avans). Urmatoarele transe au fost achitate: una tot in 2007, de 29.792 RON, si cea mai mare parte din bani, 91.089 RON, au fost achitati in anul 2008", precizeaza avocatul lui Geoana.

Practic, asta inseamna ca Geoana ar fi platit in total 128.285 RON, adica aproape 37.000 euro.

"Asemenea cifre nu pot fi reale, avand in vedere ca vorbim de anii 2006-2007, cand piata imobiliara era in mare ascensiune", considera Antoaneta Petre, expert in tranzactii imobiliare in zone rezidentiale.

Paradoxal este faptul ca, potrivit declaratiei de avere, in anul in care a contractat imobilul si ar fi platit teoretic avansul, banii din conturile familiei Geoana au crescut, in loc sa scada, cum ar fi fost firesc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana avere, #Geoana declaratie avere, #Geoana locuinta noua , #ancheta
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Dl. Geoana este bugetar . De cand se stie . Uite ce bine se traieste in Romania numai din salariu ! .... de bugetar ...