Ziare.com

GIP: Familia Basescu aplica "reteta Popoviciu" in Constanta

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 16:48

   

GIP: Familia Basescu aplica "reteta Popoviciu" in Constanta
Grupul pentru Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, a publicat o serie de documente prin care vrea sa demonstreze ca familia Basescu aplica in Constanta reteta pe care Puiu Popoviciu a folosit-o in Baneasa.

Potrivit unui comunicat al GIP, remis Ziare.com, firma fiului lui Mircea Basescu, fratele presedintelui, a incheiat un contract de asociere cu o institutie de stat, la care statul participa cu un teren cu potential imobiliar ridicat, iar firma cu promisiuni de investitii.

Deosebirea dintre cazul Popoviciu si cel al firmei Global Business & Investments este ca, in timp ce Popoviciu a lasat statului aproape 50 la suta din profil, Mircea Basescu lasa statiunii de cercetare in discutie numai 30 la suta din profit.

In decembrie 2006, firma familiei Basescu, Global Business & Investments a incheiat un contract de asociere in participatiune cu o institutie de stat, Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) Constanta.

Global Business & Investments este detinuta si administrata de copiii si apropiatii lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu. Potrivit sursei citate, Mircea Basescu este implicat direct in activitatea acestei societati.

Exploatare agricola cu profit maxim

In asocierea dintre SCDP Constanta si Global Business & Investments, statiunea de cercetare participa cu un teren de 30 ha, terenul Fermei nr. 10 Agigea, iar firma familiei Basescu participa cu promisiunea ca va finanta activitatea asociatiei. Terenul este situat intre Agigea si Eforie Nord pe Drumul European 87 Constanta-Mangalia.

Potrivit Contractului de asociere, SCDP, asociatul principal, are dreptul la 30% din profit, iar asociatul secundar Global Business & Investments beneficieaza de 70% din profit. Contractul are ca obiect exploatarea agricola a terenului, desi principalul obiect de activitate al Global Business & Investments este "dezvoltare (promovare) imobiliara".

Actionarul majoritar al SC Global Business & Investments SA este Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu si nepotul presedintelui Traian Basescu. Dragos Basescu detine 85% din actiuni si este si cenzor al societatii.

Restul de 15% dintre actiuni sunt detinute de Adriana Opreanu, care este administratorul societatii. Adriana Opreanu este director la firma SC Plusfood Constanta SRL, firma de procesare de carne de pui condusa de Mircea Basescu.

Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu, este si ea cenzor al Global Business & Investments. Obiectul principal de activitate al firmei familie Basescu este dezvoltarea imobiliara.

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura este o institutie de stat care functioneaza in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" (ASAS) si in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare Maracineni Arges.

Documente juridice

GIP publica Contractul de asociere in participatiune nr. 9277 din
22.12.2006 incheiat intre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta, in calitate de asociat principal si SC Global Business & Investments SRL, in calitate de asociat secund.

Potrivit art. 4 al acestui contract "contributia asociatului principal [SCDP Constanta] consta din dreptul de folosinta de catre asociatie a terenurilor agricole (...) in suprafata de 30 ha situate la Ferma nr. 10 Agigea".

In plus, SCDP Constanta se obliga se realizeze si toate lucrarile care fac obiectul contractului. Potrivit aceluiasi articol, "contributia asociatului secund consta in finantare directa a asociatiei in participatiune cu minim 75.000 euro", din finantarea unor obiective de investitii, din desfasurarea unor activitati de marketing si din dezvoltarea relatiilor stiintifice cu diferite institutii.

Contract pe 15 ani

Contractul este incheiat pe o perioada de 15 ani cu posibilitatea de prelungire. Obiectul contractului este reprezentat de cercetarea stiintifica si productia in agricultura, dar, potrivit alineatului 6.6 al art. 6 din contract, obiectul de activitate poate fi completat oricind intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie.

Potrivit articolului 7, SCDP Constanta, desi este asociatul principal si aduce in afacere un teren de 30 ha, beneficiaza de doar 30% din profit, in timp ce asociatul secund, Global Business & Investments, beneficiaza de 70% din profit. In momentul asocierii, Global Business & Investments avea 2 angajati.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, controleaza direct afacerea Ferma Agigea. GIP publica procesul verbal nr. 8/18.12.2008 incheiat in sedinta Consiliului de Administratie al SCDP Constanta.

Acest document demonstreaza ca Mircea Basescu este cel care negociaza direct cu reprezentantii SCDP pina si "realizarea unui gard" si "decolmatarea unor puturi" pe terenul Fermei Agigea. Mircea Basescu este de altfel si cel care plateste personal aceste lucrari.

Exista totusi si o deosebire intre cele doua afaceri. In timp ce Puiu Popoviciu a lasat Universitatii de Stiinte Agricole 49,88% din profit, Mircea Basescu nu lasa Statiunii de Cercetare din Constanta decat 30% din profit.

In finalul comunicatului, GIP solicita autoritatilor statului anchetarea transferului celor 30 de ha de teren ale Fermei Agigea.

Vezi mai jos documentele doveditoare

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2851 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect daca in epoca de aur, Basescu a facut buf de milioane de lei!!!

Dupa ce comunismul a cazut a intrat in politica pentru a face bisnita cu tara impreuna cu toata familia lui. Restul e vrajala si tras la greu ata prin gura cetatenilor creduli pe care i-a imbrobodit ca,
sa-l aleaga presedinte.

 

Interesant Ciuvica face atatea "dezvaluiri" de 4 ani, dar nu depune NICIODATA plangere penala

Numai o plangere penala poate sa dovedeasca daca acuzatiile sunt reale (Mona Musca a depus plangere penala impotriva lui nastase in 2004, cand DNA era sub controlul lui nastase).
Nici ciuvica nu face plangere penala, nici Basescu nu-i face proces de calomnie cum i-a facut tariceanu lui Iulian iancu si Boc pentru Sterling, dupa care au amutit toate ziarele

In cazul asta nu exista decat 1 singura explicatie: Ciuvica si Basescu sunt intelesi

ADEVARUL ABSOLUT

DA, DAR NICI CEILALTI NU IL DAU IN JUDECATA PENTRU CALOMNIE.
APROPO DE PLANGERE PENALA PE CARE O CERI: FRATELE LUI BASE E PERSOANA PARTICULARA SI DECI NU POATE FI ACUZAT DECAT DE MINCIUNA !!!!
MINCIUNA INTOTDEAUNA ARE PICIOARE SCURTE!

Daca sunt intelesi

scopul nu poate fi decat reciproc avantajos: PSD si Ciuvica il "victimizeaza" pe basescu, pt. ca tu sa stai cu ochii-n soare cat timp tariceanu fura insula serpilor pentru Patriciu.
Iar basescu "victimizatul" mai castiga un mandat pe serviciul lor.

CIUVICA TERMINATOR DE POLITICIENI CU SIMBRIE

Acest fonfait de Ciuvica mereu incurca borcanele, si nici el nu intelege ce spune .Ca sa-l compari pe M. Basescu cu Popoviciu trebuie sa fii timpit, pentru ca primul nu a construit nimic .
Daca acest turnator ar avea un motiv real, s-ar adresa parchetului si nu ar agita apele ca sa sperie babele .
Cred ca mai interesant de stiut ar fi cine plateste acest Grup de Investigatii Politice si pe cine serveste, ca doar nu o fi creatia maicii Tereza .

Gelule te-am crezut baiat destept dar esti prost ca noapea

atit am avut de spus

Familia Basecu aplica "reteta Popoviciu".

PE ROMANESTE FURA .

Gonzo, noroc ca tu nu esti prost!!!

Uite eu asa prost cum sunt nu imi doresc sa mai traiesc dupa cit de cinstit, cei din clanul Basescu, s-au strins averea in anii tranzitiei, lucru pe care ti-l doresc tie din toata inima, doarece tu nu esti prost ca mine.

V-am tras-o din nou HO,HO,HO

Sa traiti bine.Ca noi stim sa furam bine.Neam de neamul nostru nu s-a gantit ca vom da atatea tunuri incat neam ne neamul nostru de acum in 1000 de ani nu vor avea nevoie de bani.

Oligarhi,moguli,baieti destepti, tonomate...

Citind aceste lucruri, vazind in toti acesti ani ce smecherii, la ce poate sa-i duca mintea pentru imbogatire pe acesti oameni politici, in frunte cu familia lui Basescu, imi dau seama ca familia Ceausescu a fost mic-copil pe linga astia...Alt comentariu nici nu mai pot face...Ce poti sa mai zici...Nimic.Numai sa nu-l mai aud pe acest domn, zbierind cit il tine gura, impotriva asa-zisilor, oligarhi,moguli,imbogatiti si al altor "elemente dusmanoase"...Si,nu vreau sa-l mau aud vorbind despre "Tepele din Piata Victoriei">Atit !

ULTIMA ORA : TRAIAN BASESCU SI-A DEPUS DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI

...

 

Ai grije ca ajungi tonomat.

Ai scapat usor.

minciuna .

ar fi prea frumos sa fie adevarat.

Mugur Ciuvica!

Un alt tonomat. Marele ganditor Ciuvica. Voi de la ziare com nu mai aveti alte SURSE decat rebuturi de etapa. Pacat, poate fi adevarat ce sustine, dar el - CIUVICA - e un cetatean de JOASA SPETA. A subsemnatului parere. Scuze.

 

MAI PIELE,,,,,,,,,,,,CIUVICA ARE DREPTATE,,,,,,,FAM.BASESCU O FAMILIE DE HOTI SI

PROFITORI NU SE DEOASEBESTE DE ALTE FAMILII DIN GUVERNARE,,,,,,toti sant hotii,,,,iar incepeti cu lupta dintre partide,,,,ai nostri ,ai vostri hoti,,,,,,,

Poate....

Poate ai dreptate dumneatale. Poate sunteti chiar CIUVICA. Eu sustin in continuare. - CIUVICA E UN OM DE JOASA SPETA - LASATI PARTIDELE AICI E VORBA DE CEL CE SE BAGA IN SEAMA CAND NIMIC NU DEBITEAZA.

Ai drepate Ciuvica nu a furta milioane de dolari, e sarac!!!

Clanul Basescu e fruntea la smenuri si furtisaguri in tara asta.

ba ciuvica

ce bine iti sta liga nastase ala ce te aresta in studiou la A3:) esti asociat cu camelia felix si ai pretentia sa te si credem? ba sa se asocieze si cu mine ca am 900 de ha in braiala si vreau sa cultivam griu ....

Iar Basescu cu marele hot de hot Popoviciu si trebuie crezut, ha, ha, ha!!!

Ciuvica n-a primit sute de mii de euro de la Voiculescu pe de pomana dar trebuie improscat de coristii pedeleilor pe Forum doar a indraznit sa dea la iveala smenurile familiei neregale de Basescu.

Stim cu toti!

Ca Basescu e un HOT notoriu.Chair si VOTURILE NI-LE FURAT.Un accident al istoriei care va trebui intr-o buna zi sa dea socoteala ptr toate relele pe care le-a facut.

impertinenta.

mai cacanarule !Ciuvica e un intelectual nascut,nu ca altii cu diplome cumparate.

ce-am ajuns???

vai de capul nostru,ce-am ajuns!!!!!!!!!!!!

 

Mafia raspunde in forta

Se pare ca Basescu le-a incurcat itele mafiotilor si smenarilor de la Antene,Vintu-realitatea,baronilor de presa,turnatorilor-Sorin Rosca Stanescu,in plus nu prea au mai primit publicitate moca pe bani publici,ca-l ataca la geru toti.Bizonii care oricum nu inteleg nimic se mira ca prostii.Uite,de aia am sa-l aleg,macar eu,desi nu-mi place,fdar decit manechine si ratati de istorie(Crin),prefer cineva cu c..ie.

 

Toti care nu-i cinta in struna lui Basescu, sunt tonomate, ha, ha,ha!!!

Cei care ii ridica osanale familiei lui si fratilor, fiicelor si nepotilor care au ajuns sa intoarca banii cu lopata nu sunt tonomate sunt cetateni onesti care se gindesc la binele tarii, nu?

O parte dintre voi ati pus iarasi botul ca prostii la ce spune o parte din extraordinara neaservita presa

Bai oameni buni ati auzit de contractul de arenda ?/ ca nea Ciu VITA nu a auzit. asa este practica impamintenita pe tot teritoriul agricol al roamniei, iar tu "ziarist" prost mai dute si invata incultule.
Pe larg sa inteleaga tot prostul:
tu ferma agricola falimentara vii cu terenul pirloaga pe care nu-l folosest de 20 ani si vine nenea investitorul care ara ,discuieste, seamana ,ierbicideaza , da cu ingrasamint , culege si da la handicapatii care nu fac nimic 30% .ASTA TREBUIE SPUS CORECT NU MINCIUNI SI MANIPULARE DE CATRE INCULTI

 

Vrajala a la GONZO!!!

De parca dintre toate firmele din judetul Constanta sau din tara tocmai firma familiei Basescu puse mina pe cele 30 de hectare de teren? Citeste mai cauzele contractuale cum ca, hectarele pot fi scoase din incadrarea de teren agricol.

GONZO, fitilistul la bulan de Traian!!!

"Contractul este incheiat pe o perioada de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire, precizeaza Mugur Ciuvica. Obiectul contractului este reprezentat de cercetarea stiintifica si productia in agricultura, dar, potrivit alineatului 6.6 al art. 6 din contract, obiectul de activitate poate fi completat oricind intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie.
Potrivit articolului 7, SCDP Constanta, desi este asociatul principal si aduce in afacere un teren de 30 ha, beneficiaza de doar 30% din profit, in timp ce asociatul secund, Global Business & Investments, beneficiaza de 70% din profit."

Bai gelule ai o pregatire multilaterala ca toti romanii

Esti si avocat,si politician si inginer si doctor si comentator si etc. te pricepi la toate si la nimic
ESTI O NULITATE ce mai?

GONZO, ti-am spus doar ca, tu esti destept, ha, ha, ha!!!

Si spre deosebire de tine, nu-i pot sa-i suport pe securistii epocii de aur travestiti in demucrati ai tranzitiei, mai ales pe Basescu care smenar cum e in sinea lui a furat si fura impreuna cu clanul tot la fel ca si marii hoti ai tranzitiei, carora le promitea ca-i trage in teapa cu exceptia celor din PD-L.

GONZO tu esti destept doar esti pe linie de Ba Secu!!!

Eu sunt prost tocmai ca, nu sunt pe aceeasi linie ca si tine. Asta e toata diferenta dintre noi doi. si ca dovada ca esti destept atunci cind nu mai ai contra-argumente apelezi la afirmatii aberante.

Gelule cred ca esti un pensionar oficos

Dupa felul cum scrii si esti in permanenta On asta-i traba ta Comentezi tot ce poti fara scrupule doar sati faci de lucr
Scuze ca ti-am spus prost dar e mai bine in fata decit pe la colturi

 

teren cu potential imobiliar

daca studiati harta sigur o sa observati "potentialul imobiliar" dat de ziaristu lui peste .Asta e nivelul lui intelectual, produsul Diplome pe Bani .Asa sunt o mare parte dintre ei .profesionistii adevarati iii numeri pe degete
Pur si simplu mie scirba de jegosii care-si spun ziaristi

 

MUSUROIUL LUI FURNICĂ:FPS din CONSTANŢA a fost si cu STIINŢA LUI CIUVICĂ coleg cu BĂSESCU de guvernare in CONVENŢIA DEMOCRATĂ!

Geometria care s-a născut la Constanta e veche si este de cind Traian Băsescu este in politică

Hexagoanele au fost proiectate de la Constanta de primarul PD-ist Mihăies care nu s-a ocupat nici măcar IN VISUL SOMNULUI DE LA PRINZ de ORASUL CONSTANŢA ci doar la cină si numai de clientela sa politică ,apropiată lui (dar ostilă clanului PĂSTĂIE) iar judetul a fost condus de PD-istul ,acum celebru (oponent a lui Băsescu in perioada Mihăis)Dutu dacă faceti investigatii la Paris sau la Costinesti n-o să mai aveti o tintă falsă si intr- adevăr nu vă veti intilni cu morala dar veti intelege ce s-a intimplat pildă,cu terenul vilan -intravilan si costier din jurul Techirghiolului ,cu statiunea pomicolă de la Mangalia , cu celebra Herghelie de cai de rasă din Mangalia si aici vă veti intilni cu toate "ingineriile financiare"ale lui Iorgus fost tărănist ,fost PSD-ist actualmente PD-ist el a făcut invers decăt PD-istul Mihăies care s-a ascuns acum in PSD la umbra , sub PĂSTĂIE aici vă veti intilni si cu Dutu prieten cu Hasotti (La CONSTANŢA alianta D.A intre liberali si PD-isti a functionat bine mersi ea căzind la pace si cu PSD -PĂSTAIE singurul adversar in teritoriu fiind PLD-ul lui NUME DE COD :ARDE PISICA)ALIANŢA CELOR CELOR TREI" M" din PD a functionat bine si cu al patrulea M din PSD -PĂSTAIE :Mironescu prieten cu Miron ...
Deci nu mă miră faptul că un ANTI-BĂSESCIAN CALIFICAT DE JURNALUL NAŢIONAL ca DOMNUL CIUVICĂ ar stii ceva ,dar de aici si pină la probe CALE LUNGĂ................DRUM DE FIER !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor