Gravida moarta la Spitalul din Calarasi: grave abateri administrative

Joi, 23 Iunie 2011, ora 22:37
2717 citiri
Gravida moarta la Spitalul din Calarasi: grave abateri administrative
Foto: Arhiva

Comisia de control a Ministerului Sanatatii a constatat grave abateri de ordin administrativ in cazul tinerei gravida in 38 saptamani care a murit in timp ce era internata la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi.

Raportul, aprobat miercuri de ministrul Sanatatii Cseke Attila, arata ca dupa agravarea starii generale, pacienta a fost dusa intr-o unitate care nu avea posibilitati terapeutice corespunzatoare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Comisia de control a mai constatat ca desi transferul pacientei a fost luat in considerare inca de la debutul agravarii starii, nu au fost aplicate de catre medicii din Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi.

"Au fost incalcate prevederile art. 12 din Ordinul nr 1091/2009 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic, conform caruia "in cazul pacientilor critici care necesita interventie de urgenta cu scopul salvarii vietii la un spital judetean sau regional, medicul din spitalul care solicita transferul are dreptul de a solicita echipajul aerian de salvare sau, dupa caz, un echipaj mobil de terapie intensiva, un echipaj de transfer neonatal ori un echipaj de urgenta, fara obtinerea acordului in prealabil al spitalului care urmeaza sa primeasca pacientul respectiv, cu conditia informarii in cel mai scurt timp posibil a medicilor din spitalul primitor", se mai arata in comunicat.

Ancheta la Calarasi dupa ce femeie gravida a murit in spital

O femeie insarcinata a murit intr-un spital din Calarasi in urma unui stop cardio-respirator resuscitabil, iar parintii fetei acuza medicii de decesul tinerei.

Fata de 19 ani avea bronhopneumonie, pleurezie masiva stanga si pericardita cu lichid in cantitate abundenta. Parintii acuza medicii, dar acestia se scuza ca au vrut sa o transfere la Bucuresti, insa au primit aprobarea mult prea tarziu.

Medicii spun ca tot ce isi pot reprosa este faptul ca nu au scos copilul din pantece mai repede.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#gravida moarta spital Calarasi, #gravida moarta Calarasi abateri grave , #ancheta
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Asa arata medicina romaneasca dupa reformare?!