Guvernatorul Isarescu si-a pus salariul "la secret"

Marti, 29 Iulie 2008, ora 21:33
3803 citiri
Guvernatorul Isarescu si-a pus salariul "la secret"

De la ultimul an fiscal, declaratia de avere a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a suferit o schimbare importanta. In dreptul rubricii "venituri din salarii", guvernatorul a pus: "conform fisei fiscale". Impreuna cu el, aceeasi miscare a facut-o toata conducerea BNR.

Situatia se repeta in cazul prim-viceguvernatorului Florin Georgescu si al viceguvernatorilor Eugen Dijmarescu si Cristian Popa apare scris acelasi lucru la rubrica salarii: "conform fisei fiscale".

Interesant este faptul ca Fiscul nu poate divulga publicului date despre veniturile persoanelor fizice, iar Agentia de Integritate spune ca toata "afacerea" este ilegala, relateaza Cotidianul in editia online.

In declaratia precedenta de avere, actualizata pe site-ul BNR cu ziua de 22.11.2007, dar in care apare sintagma "completat in 25 ianuarie 2006", venitul castigat din salariul de la BNR a fost de 297.722 de lei in ultimul an fiscal. Asta inseamna un venit lunar mediu de 24.810 lei, adica 7.400 de euro, la cursul mediu din 2007.

Amenda la guvernator

"Avand in vedere dispozitiile legale, declaratiile vor fi completate la toate rubricile prevazute in formular. Astfel, anexa I, sectiunea VII din OUG nr. 14/2005, << Venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat >>, prevede la ultima rubrica obligativitatea declararii << venitului anual incasat >>", suna raspunsul ANI, in legatura cu responsabilitatile lui Mugur Isarescu, si nu numai.

Cu alte cuvinte, guvernatorul BNR era obligat sa scrie suma efectiva incasata. Mai mult, din ce spune ANI, el ar putea fi chiar amendat pentru ca n-a facut-o. "Neindeplinirea acestei obligatii este sanctionata contraventional", mai spune ANI.

Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Fostul tenisman Ion Ţiriac, patronul turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro şi găzduit zilele acestea de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, speră...
#salariu, #secret, #Mugur Isarescu, #declaratie de avere, #BNR , #ancheta