Hunedoara: Drumul lui Basescu, gata in 20 de ani

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 20:08
3239 citiri
Hunedoara: Drumul lui Basescu, gata in 20 de ani

Cu doar o saptamana inainte de alegerile parlamentare, la Campu lui Neag, au fost inaugurati inca 10 kilometri din drumul care duce catre Herculane.

Din pacate, proiectul de anvergura s-ar putea sa nu fie terminat in doi- trei ani, pronosticurile fiind undeva la 20 de ani, in lipsa banilor necesari, arata AmosNews.

Marin Ionescu, director in cadrul Directiei de Investitii si Variante Ocolire din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, a declarat ca nu a reusit sa convinga clasa politica de necesitatea bugetelor multianuale pentru proiectele ce tin de infrastructura.

"Este un proiect indraznet, pe care il vrem de mult, pe care din pacate nu am putut sa-l sustinem corespunzator in sensul ca nu am avut resursele financiare sa il terminam. Il intindem pe mai multi ani, desi sigur ca zona asta merita un drum turistic, un drum care atrage dezvoltare, locuri de munca.

Sa speram ca vom reusi sa sutinem proiectul in continuare si incet, incet, sa strapungem in partea cealalta. Nu va pot spune exact ce, cum si cand, avand in vedere ca nu avem buget pentru anul viitor, nu stim cand vom avea buget, ce buget vom avea si cea mai mare hiba este ca infrastructura nu se face si nu se gandeste cu buget anual, ci cu bugete multianuale", a precizat Marin Ionescu.

Mai mult, Marin Ionescu a mai spus ca sunt esentiali inca 30 de km, pana a ajunge in partea Bailor Herculane.

"Acest drum, asa cum este acum, e o chestie neterminata. Este un drum spre nicaieri. E adevarat ca trebuie intretinut, iar intretinerea va fi deosebit de grea, pentru ca un drum care este umed tot timpul anului, inseamna un rau fantastic pentru imbracamintea elastica din bitum.

Va fi terminat cand da Dumnezeu si cand vor fi resurse la buget. Poate fi terminat in 24 de luni la modul corect daca avem resursele necesare, sau in 20 de ani", a mentionat Marin Ionescu.

Constantin Teleanu, directorul Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara a precizat ca drumul, inceput in 1991, a intampinat destule piedici.

"Este unul dintre cele mai grele drumuri din tara si drumul acesta trebuia terminat in trei ani. Voi, presa, ne-ati facut o propaganda proasta ca lucram prost, ca distrugem natura samd.

Avem lucrari care nu sunt platite de circa 400 de miliarde de lei vechi, bani care nu sunt dati de Guvern. De cate ori a venit Orban, a promis si atat. Niciun constructor nu lucreaza fara bani, am inceput sa primim telefoane si somatii", a declarat Teleanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#drum, #Hunedoara, #Traian Basescu, #terminat, #20 de ani, #Campu lui Neag , #ancheta
Comentarii
Poza kozma
kozma
rank 2
10 ani de crestere economica din care Romania NU S-A ALES CU NIMIC !
T
Traiann
rank 1
Un drum pe creste dealungul muntilor ? Frumos ,dar , nu este momentul sa admiram natura cata vreme traversarea muntilor sufoca transportul