Iasi: bani de la guvern pentru o biserica in cartierul lui Fenechiu

Vineri, 02 Mai 2008, ora 17:16
1821 citiri
Iasi: bani de la guvern pentru o biserica in cartierul lui Fenechiu

Liderii PD-L Iasi au acuzat, vineri, Guvernul, ca aloca fonduri pe criterii politice, dand ca exemplu o decizie a Executivului prin care s-au alocat aproape 140.000 de euro pentru construirea unei biserici in cartierul de vile I.C.Bratianu, cartier ce apartine deputatului PNL Relu Fenechiu.

"Cand vinde vilele, domnul Fenechiu descrie propriul cartier ca fiind plin de confort si avantaje, inclusiv prin existenta unei biserici. Asta inseamna ca banii alocati din fondul de rezerva al Guvernului, in dauna infrastructurii comunitatilor locale din judetul Iasi, sunt inclusi in pretul incasat de Relu Fenechiu atunci cand vinde vilele din cartierul domniei sale. In schimb, nenumarate biserici din judet zac in paragina din lipsa fondurilor", a declarat, in conferinta de presa, senatorul Dan Carlan, care este candidatul PD-L pentru sefia Consiliului Judetean Iasi, informeaza corespondentul NewsIn.

Liderul PD-L Iasi a numit actiunea Guvernului o "frauda morala, prin care domnul Fenechiu a dorit sa figureze drept un ctitor de biserica".

In replica, deputatul Relu Fenechiu sustine ca el a donat un teren de 2.500 metri patrati pentru construirea Bisericii "Sf. Ioan Botezatorul", lacas de cult de care vor beneficia si locuitori din zona limitrofa cartierului.

"La cererea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care intampina problema de a nu putea oferi o solutie spirituala pentru cativa mii de locuitori ai acelei zone, nu numai din cartierul I.C. Bratianu, am donat un teren de 2.500 metri patrati. Pe aceasta suprafata puteau fi construite cinci case si valoreaza 500.000 de euro. Aceasta imi este "vina"!", a declarat Relu Fenechiu, prin intermediul unui comunicat de presa.

Pe de alta parte, liderul PD-L Iasi a mai spus ca Hotararea 364/2008, prin care s-au alocat fondurile pentru biserica din cartierul lui Fenechiu, mai cuprinde si alte prevederi "scandaloase".

"Prin aceasta hotarare s-au alocat in judetul Iasi 13,07 milioane lei cu urmatoarea reteta: 4,57 milioane de lei pentru 34 de comune cu primar PSD, cinci milioane pentru 28 de comune cu primar PNL, 100.000 lei pentru o singura comuna cu primar PD-L si 3,4 milioane de lei la Consiliul Judetean, exclusiv pentru comune PSD si PNL", a explicat liderul PD-L Iasi.

In replica, Fenechiu a acuzat de incompetenta conducerea PD-L Iasi.

"Primarii pe care ii mai are PD-L in judetul Iasi nu s-au implicat in atragerea de fonduri de la Guvern. Este vorba aici si de incompententa conducerii PD-L, care nu a facut nimic in acest sens", a fost replica deputatului Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#biserica, #Iasi, #Relu Fenechiu, #acuzatie, #guvern , #ancheta