Ileana Badiu: Teodosie mi-a cerut spaga

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 20:19
13815 citiri
Ileana Badiu: Teodosie mi-a cerut spaga

Vedeta Ileana Badiu a dezvaluit, miercuri, ca IPS Teodosie, cercetat penal pentru luare de mita, i-a cerut bani ca sa o casatoreasca pe plaja.

El i-a spus nasului de cununie al vedetei ca trebuie sa citeasca niste acatiste financiare pentru binele casatoritilor.

Vedeta a povestit ca in urma cu un an s-a casatorit cu medicul cardiolog Catalin Badiu pe plaja, iar Teodosie i-a cerut bani pentru asta: "Acum doua zile am ascultat febril stirea ca, in fine, 'Preasfintitul' (cu cele mai evidente ghilimele pe care le-am pus vreodata) a fost pedepsit, si sunt fericita ca se adevereste zicala ca 'Dumnezeu nu bate cu parul'!

Aceasta fiinta abjecta (si imi cer respectuos scuze fata de cititori pentru invectivele de la care NU MA POT abtine), Teodosie Tomiteanul, in vara trecuta, cand cu sufletul curat si cuvios m-am dus la Constanta pentru a-l ruga sa oficieze casatoria mea, din dragoste, pe malul marii, mi-a cerut spaga si, pentru ca am fost intr-un dezacord total, m-a blestemat... pe scarile Catedralei din Constanta!".

Ileana a adaugat ca Tomiteanul "i-a cerut direct si de la obraz nasului" de cununie un "acatist financiar" pe care sa-l citeasca pentru binele tinerilor, spunand ca va oficia casatoria, insa ar trebui mai intai sa aiba loc spovedania, "in traducere, si mai ales in termenii preacoruptului, s-a dovedit a fi, desigur, o spovedanie cu caracter financiar".

"Din pacate, noi, la acea vreme, nu ne-am imaginat ca acest om jalnic are o lista tarifara, iar 'acatistul' a constat in suma de 500 euro. Jignitor de putin pentru un om al carui tarif fix pentru orice derogare de la normele bisericesti inseamna in jur de 2.500-3.000 de euro, asa cum am auzit ulterior...

In consecinta, atunci cand ne-am dus sa 'ne spovedim', reactia Tomiteanului a fost virulenta, refuzand sa accepte oficierea slujbei la malul marii si, mai mult, chiar pe scarile Catedralei, mi-a spus mie textual: 'Daca nu faci cum vreau eu, o sa ai o casatorie blestemata'!", a adaugat vedeta pentru Q Magazine.

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, este cercetat penal pentru luare de mita. Parchetul Constanta s-a autosesizat dupa ce, in presa, au aparut articole prin care se demonstra cum doi ziaristi de la Romania libera, aflati incognito, s-au putut inscrie la Facultatea de Teologie din Constanta in luna martie, chiar daca anul scolar incepuse deja de sase luni.

Trei avocati ai lui IPS Teodosie si ai Arhiepiscopiei Tomisului, Paula Iacob, Daniel Ionascu si Dan Frangetti, ultimul din Baroul Constanta, au sustinut, miercuri, ca IPS Teodosie beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si ca articolul publicat de "Romania Libera" este tendentios si trunchiat.

Acestia au precizat, intr-o conferinta de presa tinuta la Arhiepiscopia Tomisului, ca IPS Teodosie nu se ascunde, dar nu va da nicio declaratie, la recomandarea lor, pana cand nu va fi citat oficial de Parchet. Avocatii s-au aratat nedumeriti de rapiditatea cu care Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta s-a autosesizat in acest caz.

Paula Iacob a spus ca Parchetul constantean a reactionat in cateva ore dupa aparitia articolului, in timp ce hotii masinii lui Becali au fost prinsi dupa trei saptamani.

Ei l-au acuzat pe unul dintre semnatarii articolului de "ipocrizie", mentionand ca a facut doi ani de seminar si ca a inercat sa loveasca biserica din interior. Ei l-au numit pe autorul articolului un "biet frustrat", care a facut un lucru "extrem de josnic pe scara umana". De altfel, intregul material publicat de ziar a fost catalogat ca un atac atat asupra arhiepiscopului Tomisului, cat si asupara Bisericii Ortodoxe.

"Va fi un soc spiritual pentru omul simplu de la tara", a declarat avocatul Daniel Ionascu, unul dintre avocati. Acesta a mai spus ca "responsabilitatea presei este aceea a unui apostalat laic". "Trebuie sa fie o logodna intre presa si frumoasa biserica. Jurnalistii trebuie sa scrie frumos despre presa", a spus Ionascu.

"Este un atac fara precedent in presa. Vor sa loveasca biserica prin intermediul acestor facatruri", a spus si avocatul Frangetti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Ileana Badiu Teodosie, #Teodosie spaga , #ancheta