Inca o bila neagra pentru Udrea: contractul cu indicatoarele turistice

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 10:28
3461 citiri
Inca o bila neagra pentru Udrea: contractul cu indicatoarele turistice

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scos la licitatie un contract in valoare de aproximativ 600.000 de euro pentru instalarea unor indicatoare turistice, la care s-au inscris doar doua firme conduse de oameni care sunt, sau au fost, sponsori oficiali ai PD-L.

Cele doua firme sunt Vesta Investment, detinuta de Radu Stefan, si Girod Semnalizare Rutiera, detinuta 50% de Plastidrum, care are de noua ani monopolul marcajelor rutiere la noi, si care in 2008 a oferit o vacanta la Amsterdam unor directori ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), informeaza Evenimentul Zilei.

Firma Vesta Investment este cunoscuta dupa ce a obtinut contracte de milioane de euro ca "Piste pentru biciclisti" din Capitala, dar a realizat si culoarele unice cu ocazia summit-ului NATO de la Bucuresti.

Insa noul contract stipuleaza ca trebuie sa aiba grija de curatarea a 3.750 de indicatoare pentru obiective de interes turistic de patrimoniu UNESCO (manastiri, castele, muzee, monumente turistice etc).

Ofertele au fost deschise marti, urmand ca, in termen de 10 zile, sa fie analizate si sa fie desemnat castigatorul, care este obligat sa asigure intretinerea indicatoarelor pana in 2011.

Stefan Spirea a declarat ca firma concurenta da cu aproape 20% mai putin decat ceea ce a propus firma lui.

"Plastidrum, care are actionari inregistrati in offshore-uri, are contract de 100 de milioane de euro pentru marcaje si faptul ca o firma integral romaneasca vrea un contract de cateva sute de mii e in neregula?", a afirmat Spirea.

Spirea crede ca va avea probleme la licitatie, dar a recunoscut ca a sponsorizat o singura data PD-L-ul cu 2.000 de euro.

Despre sponsorizari, adauga faptul ca o singura data a dat bani PD-L, "2.000 si ceva de euro", si "i-a a juns".

De cealalta parte, Radu Diaconovici, administrator la Girod, spune ca stacheta din caietul de sarcini "a fost plasata foarte sus" pentru a nu concura Vesta. De pilda, indicatoarele trebuie realizate si montate in doua luni, un termen foarte strans, plus ca s-a cerut ca, la anumite indicatoare, inscriptia sa fie in relief, "ceva tehnic nou", lucru care poate a speriat alte firme.

Elena Udrea mai ofera 400.000 de euro fara TVA televiziunilor ca sa difuzeze spoturi de promovare a Romaniei la trei televiziuni.

Dupa ce licitatia organizata in vara a esuat din cauza pretului sub nivelul pietei, ministerul condus de Elena Udrea a venit cu o noua oferta pentru promovarea turismului de iarna si Craciun in Maramures, derulata in intervalul 2-22 decembrie. Ea se adreseaza turistilor intre 18 si 65 de ani, "cu venituri medii si cel putin studii medii".

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....