Ziare.com

Ioan Niculae s-a autointitulat sef peste 6 combinate chimice - actele arata altceva

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 19:48

   

Ioan Niculae s-a autointitulat sef peste 6 combinate chimice - actele arata altceva
Ioan Niculae s-a autointitulat presedintele grupului de firme InterAgro alcatuit din sase combinate chimice, desi actele arata cu totul altceva: ca fiecare dintre acestea este personalitate juridica distincta.

Mai exact, pentru a accesa facilitatile oferite de Ministerul Economiei si Romgaz, obtinute in urma influentelor exercitate de Niculae, acesta a creat formal grupul de firme InterAgro si s-a autointitulat presedinte al acestui grup, sustin surse citate de Mediafax.

Astfel, Ioan Niculae sustinea ca grupul este format din sase combinate chimice, respectiv Amurco Bacau, Viromet Victoria, Nitroporos Fagaras, Ga Pro Chemicals Savinesti, Donau Chem Turnu Magurele, Amonil Slobozia.

Anchetatorii precizeaza insa ca nu exista niciun act din care sa rezulte ca cele sase combinate l-au ales ca presedinte sau l-ar fi imputernicit sa le reprezinte in relatiile cu tertii. Combinatele sunt persoane juridice distincte, inregistrate la Oficiul national al registrului Comertului, nefiind subordonate InterAgro, spun sursele citate.

In plus, combinatele chimice figureaza in calitate de consumatori/consumatori intreruptibili de gaze naturale si nu SC InterAgro SA, aceasta fiind doar furnizor de gaze naturale. De asemenea, potrivit DIICOT nici macar contractele de consortiu si de procesare incheiate de InterAgro cu cele sase combinate nu le schimba acestora calitatea de persoane juridice distincte.

Anchetatorii mai sustin ca, desi cunosteau bine situatia, factorii decizionali din Ministerul Economiei, ANRE si Romgaz l-au tratat pe Niculae ca sef al grupului, preluand argumentele acestuia.

Astfel, Ioan Niculae a stabilit relatii la nivel de minister si Romgaz, desi societatea pe care o reprezenta nu indeplinea cerintele pentru a beneficia intre anii 2008-2010 de facilitati, nici macar in cuantum de 17 dolari/mmc, asa cum beneficiase intre 2005-2007, au mai declarat sursele judiciare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3853 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ioan Nicolae a fost, vreme de 20 de ani, deasupra legii!

Ce mai conteaza ca si-a atribuit un titlu in plus, fata de cate nereguli a comis de cand a aparut in mediul de afaceri?! Fiecare privatizare, inclusiv a soc. "Tutunul romanesc" a fost "cu cantec", presa a vuit in jurul tuturor manariilor, dar nici o institutie a statului nu a reactionat! S-a creat impresia ca acest individ, protejat de "servicii", sau reprezentantul lor, este intangibil! De aici, si maniera imprudenta si sfidatoare in care el a actionat in unele situatii! Parchetul are acum ocazia sa arate ca realitatea e alta!!

 

Ioan Niculae , Vintu ... securisti cu puteri deosebite

ca asa a vrut muschii lu Iliescu .

Oho ...

treaba asta e pe foarte multe domenii .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor