Ion Mocioalca, cel mai scump deputat roman

Joi, 16 Iulie 2009, ora 18:20
5867 citiri
Ion Mocioalca, cel mai scump deputat roman

Presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca este cel mai costisitor deputat roman al lunii mai, reusind sa cheltuiasca aproape 14.000 de euro din banii platitorilor de taxe.

Potrivit ultimului raport oficial privind cheltuielile deputatilor, Mocioalca a primit de la bugetul de stat 58.883 de lei, din care 48.481 de lei au reprezentat sumele primite pentru indemnizatie, diurne, cazare, transport si telefonie mobila, iar 10.402 de lei pentru birourile parlamentare.

Pe lista Candidatilor Patatia ai Academiei Catavencu

Considerat mana dreapta a lui Ioan Talpes, Mocioalca a fost ales in 2005 lider al organizatiei PSD Caras-Severin, numirea sa provocand la vremea respectiva demisia unor membri de partid din judet.

Deputatul a fost inclus pe lista Candidatilor Patati de catre Academia Catavencu, dupa ce, in 2006, a aparut in fata CNSAS pentru a da explicatii in legatura cu un dosar de retea.

De mentionat ca activitatea legislativa a noului "campion la cheltuieli" al deputatilor romani se rezuma, de la inceputul acestui mandat, la doua luari de cuvant in plen, dintre care una la juramant si o fraza rostita la alegerea presedintelui Camerei.

In plus, deputatul de Caras-Severin figureaza ca si co-semnatar la doua propuneri legislative, potrivit Ziua.

Averea lui Ion Mocioalca

Potrivit declaratiei de avere, deputatul PSD este detinatorul unui teren intravilan de 9.985 metri patrati mostenit in 1995, la Marga, localitate unde a mostenit in acelasi an o casa de 719 metri patrati, a carei valoare de impozitare este de 61.800 de lei.

De asemenea, el a mai cumparat in Caransebes, in 2003, un spatiu comercial de productie de 225 metri patrati, ce are ca valoare de impozitare suma de 38.500 de lei.

In decembrie, in declaratia de avere, Mocioalca sustinea ca are deschis un cont curent din 2004, de 45.000 de lei, trei depozite bancare din 2006, de cate 3.500 de lei fiecare, si un depozit bancar din 2008, de 100.000 de lei.

Pana in iunie, cu toate ca pe numele deputatului nu a mai aparut niciun teren sau vreo casa, banii lui aproape s-au injumatatit, adica sunt cu 67.500 de lei mai putini.

Mai precis, contul curent a crescut la 61.000 de lei, din cele trei depozite bancare de cate 3.500 de lei n-au mai ramas decat doua, iar din depozitul deschis in 2008 n-au mai ramas decat 20.000 de lei.

La fel ca in decembrie, Mocioalca mai are de recuperat un imprumut facut in nume personal catre S.C. Agromec S.A., in valoare de peste 555.400 de lei.

El este actionar al S.C. Agromec S.A. si al firmei S.C. Raisa and CO. Cu toate acestea, Mocioalca nu detine niciun autoturism.

Citeste si:
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...
Florin Cîțu s-a supărat “big time” pe partid. A ieșit de pe toate grupurile PNL și se pregătește să fie schimbat de la șefia SenatuluI
Florin Cîțu s-a supărat “big time” pe partid. A ieșit de pe toate grupurile PNL și se pregătește să fie schimbat de la șefia SenatuluI
Fostul lider liberal Florin Cîțu a părăsit zilele trecute toate grupurile de comunicare internă ale PNL, susțin surse politice pentru ziare.com. Cîțu se așteaptă ca în toamnă să...