Iosif Constantin Dragan: O avere de 1,6 miliarde de dolari

Duminica, 24 August 2008, ora 09:20
7123 citiri
Iosif Constantin Dragan: O avere de 1,6 miliarde de dolari

Cunoscut ca simpatizant al Miscarii Legionare in tinerete, apoi al regimului comunist, iar dupa Revolutie, un sustinator al curentului extremist, Iosif Constantin Dragan era miliardar in dolari.

Al saptelea in topul celor mai bogati romani in 2007 (1,5 -1,6 miliarde de dolari) dupa ce vreme de ani buni a fost primul.

Iosif Constantin Dragan a incetat din viata joi, la resedinta sa din Palma De Mallorca, in Spania, la varsta de 91 de ani, lasand in urma o poveste invaluita de cele mai multe ori intr-o cvasitotala discretie.

In 2006, Iosif Constantin Dragan a fost desemnat de Capital drept cel mai bogat roman. A facut afaceri in Italia, reusind sa stranga intre 1,3 si 1,6 miliarde de dolari din distributia de produse petroliere, imobiliare si transport.

Afacerile sale au avut o tendinta ascendenta, atat datorita cresterii pretului petrolului pe plan mondial, cat si a investitiilor imobiliare pe care acesta le-a facut.

Iosif Constantin Dragan s-a nascut la data de 20 iunie 1917, in orasul Lugoj. A terminat Dreptul la Universitatea din Bucuresti. In anul 1941, a obtinut o bursa de studii in Italia, la Universitatea din Roma, unde a studiat stiinte politice si economie.

Dupa al doilea razboi mondial, in 1948, fondeaza o companie de distributie a gazului metan, Butan Gas. In urma venirii la putere a Partidului Comunist Roman, ii este interzisa pentru 30 de ani, revenirea in Romania.

In mai 2007, omul de afaceri anunta noi investitii imobiliare si in sectorul energetic. Potrivit acestuia, Butan Gas urma sa aloce fonduri pentru ridicarea de birouri si apartamente si pentru diverse proiecte privind producerea de energie din resurse alternative.

In anul 1995, la varsta de 78 de ani, Dragan s-a casatorit cu Daniela Veronica Gusa (aceasta avand la momentul respectiv 22 de ani), fiica generalului Stefan Gusa, fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane (1986-1989) cu care are trei copii: Stefan Constantin (9 ani), si gemenii Alexandru Eugen si Tudor Sebastian (7 ani), relateaza Cotidianul.

Dragan are si un fiu mai mare - Mike Fink, nascut in 1971, care in 2005 a anuntat ca nu a reusit in precedentii trei ani sub nici o forma sa-si contacteze tatal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#Iosif Constantin Dragan, #avere, #mostenire, #copii , #ancheta