IPS Teodosie, plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 16:10
8824 citiri
IPS Teodosie, plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor

Pe numele IPS Teodosie, Arhiepiscipul Tomisului, a fost depusa miercuri o plangere la IPJ Constanta. Inaltul prelat este acuzat de infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. IPJ Constanta a declinat acest caz catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, informatia fiind confirmata, potrivit surselor Digi24, chiar de catre purtatorul de cuvant al Parchetului.

Peste 2.500 de oameni au participat pe 6 ianuarie la Slujba de Boboteaza oficiata in portul Tomis. Desi jandarmii au facut un culoar asa incat credinciosii sa nu se inghesuie, oamenii au stat umar fara sa respecte normele de distantare.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat miercuri, 06 ianuarie, la slujba de Boboteaza oficiata in Portul Tomis, ca "sarbatorile niciodata nu pot fi ocolite sau amanate sau restrictionate". "Nadajduim ca dupa aceasta sarbatoare, luand apa sfintita (...), sa va umpleti de darul sfinteniei, sa se departeze de la noi toata boala, toata neputinta, toata necredinta, caci si din necredinta vine boala, toata frica, toate lucrarile celui viclean", a spus el.

Arhiepiscopia Tomisului considera ca plangerea penala pe numele IPS Teodosie este neintemeiata, pentru ca Arhiepiscopul nu poarta raspunderea purtarii mastii participantilor sau a distantei dintre persoane in timpul slujbelor.

Referitor la plangerea penala impotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Boboteaza, Arhiepiscopia Tomisului a transmis ca plangerea penala este neintemeiata deoarece, conform legislatiei, pelerinajele si procesiunile religioase sunt permise.

Reprezentantii bisericii spun ca la eveniment au fost prezenti politisti si jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare in vigoare.

Costel Alexe, pus oficial sub urmarire penala pentru luare de mita si instigare la delapidare. Fostul ministru se declara nevinovat

Quarterly Report - Editia 4

Ascensiunea și declinului lui Florian Coldea. „Statul Paralel”, dosarele la comandă și „binomul” SRI - DNA
Ascensiunea și declinului lui Florian Coldea. „Statul Paralel”, dosarele la comandă și „binomul” SRI - DNA
După o perioadă în care părea că a dispărut din spațiul public, fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea a apărut iar în atenția publicului, vizat într-un dosar de corupție....
Polițistul care a ajutat un șofer ce a condus beat să scape de dosar penal și acum plătește el. Ce acuzații i se aduc
Polițistul care a ajutat un șofer ce a condus beat să scape de dosar penal și acum plătește el. Ce acuzații i se aduc
Un agent-şef de poliţie din Arad ar fi scăpat de dosar penal un şofer care ar fi condus beat, iar acum este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind pus sub control...
#IPS Teodosie, #dosar penal, #zadarnicirea combaterii bolilor , #ancheta