Lazar Comanescu, un ministru sarac

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 08:18
2969 citiri
Lazar Comanescu, un ministru sarac

In comparatie cu majoritatea colegilor sai de cabinet, noul ministru de Externe, Lazar Comanescu, este un ministru sarac, informeaza Libertatea. Desi a fost multa vreme pe meleaguri straine, Comanescu nu se poate lauda ca a strans bani multi in cei 30 de ani de diplomatie.

Noul ministru de Externe are 90.000 de euro, depusi in trei banci, o masina Audi si un apartament in Bucuresti.

In schimb, fostul ministru Adrian Cioroianu a reusit in anul de mandat la sefia externelor sa-si cumpere un apartament de 375.000 de euro, sa agoniseasca vreo 12.000 de euro la banca si sa ia un teren de 5.000 de metri patrati, in judetul Prahova.

Liberalul are insa si o datorie la banca de 190.000 de euro, bani luati sub forma de imprumut pentru apartamentul cumparat impreuna cu logodnica sa, Alexandra Coman.

In acelasi timp, Adrian Cioroianu a primit si pastrat in perioada mandatului sau mai multe cadouri primite de la oficialii straini pe care i-a intalnit in vizitele sale. Printre obiectele pe care vrea sa le ia acasa, se numara un set de butoni de la secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, in valoare de 110 dolari.

Conform legii, un demnitar poate pastra gratuit cadourile cu valoare mai mica de 200 de euro. Alaturi de butonii primiti de la Rice, fostul sef al diplomatiei a mai pastrat, printre altele, o icoana de teracota, un costum traditional si un serviciu chinezesc de ceai.

Totodata, cat a fost ministru, Mihai Razvan Ungureanu a contractat doua credite bancare, in valoare de 100.000 de euro, pentru a cumpara un apartament in Capitala. Cum o perioada a ramas fara slujba, pana sa ajunga sef la SIE, el a fost nevoit sa-si vanda masina si apartamentul, incasand aproape 200.000 de euro, bani din care a platit darile la banci si a pus ceva deoparte. Acum, ca sef la SIE, are 6.000 de lei lunar.

Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Cu aproape 95 de milioane de dolari câștigați în timpul carierei, Serena Williams deține recordul all-time la acest capitol. Averea ei este însă mult mai mare, grație contractelor de...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ministru, #avere, #lazar, #Comanescu, #sarac , #ancheta