Lista institutiilor de presa ai caror jurnalisti au primit bani de la Ministerul Turismului

Joi, 06 August 2009, ora 20:34
4044 citiri
Lista institutiilor de presa ai caror jurnalisti au primit bani de la Ministerul Turismului

Jurnalistii de la "Evenimentul Zilei" au dezvaluit care au fost institutiile de presa ai caror angajati au beneficiat de transport gratuit si cazare in cadrul deplasarilor facute la evenimentele organizate de Ministerul Turismului intre 2001 si 2009.

Pe lista se regasesc, printre altele, agentii de presa precum Mediafax, Agerpres sau NewsIn, posturile TV Antena 1, Realitatea TV, Pro TV si TVR. Lista arata ca jurnalisti de la "Cotidianul", "Evenimentul Zilei", "Romania Libera", "Curentul", "Gandul", "Jurnalul National", "Financiarul", "Adevarul", "Ziua", dar si de la multe alte ziare si reviste au beneficiat de diurna si transport la diverse evenimente, dupa cum arata Evenimentul Zilei.

Pe lista se afla chiar si Centrul pentru Jurnalism Independent, mai multe ziare locale si postul Radio Romania Actualitati.

Jurnalistii au participat la evenimente turistice (targuri) organizate in Spania, Germania, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Israel, Danemarca, Marea Britanie, China sau Elvetia.

Sumele pentru transportul jurnalistilor incep de la 318 lei, pentru un eveniment organizat in 2009 la Paris. Cele mai mari sume cheltuite pentru transport au fost la un eveniment organizat in 2008 la Roma: 3.800 de lei.

Sumele primite de jurnalisti ca diurna sunt trecute in diverse valute, in functie de eveniment, cele mai mari sume fiind primite pentru targul de la Berlin din 2008: 192 de euro pentru fiecare din cei 21 jurnalisti care au participat la eveniment.

Cele mai mari sume cheltuite pe cazare au fost cele din cadrul circuitului "Romania Simply Suprising" 2 din 2002: 1.000 de euro pentru cazarea fiecarui jurnalist care a participat la eveniment.

Ministerul Turismului a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, ca a cheltuit pentru deplasarea jurnalistilor la evenimente in 2009 suma de 23.435 de euro si 82.912 de lei.

In anul 2008 s-au cheltuit in acelasi scop 44.187 de euro, 6.632 de dolari si 174.274 de lei, se arata intr-un comunicat remis miercuri de MT.

Informatiile au fost publicate dupa ce pe unele blog-uri au aparut informatii potrivit carora, in cadrul deplasarii efectuate de ministerul de resort in perioada 30 aprilie - 3 mai, la Paris cu mai multi jurnalisti, MT ar fi acordat acestora cate 25 de euro, de persoana, pe zi.

Potrivit informatiilor MT, in anul 2009 un numar de 46 de jurnalisti au participat la deplasarile in strainatate, cheltuindu-se 5.355 euro pentru diurna, 18.080 de euro pentru cazare si 82.912 de lei pentru transport.

Comisia de ancheta a Parlamentului in cazul Udrea a debutat in aceasta saptamana cu audieri ale jurnalistilor care au facut dezvaluiri in acest caz.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lista jurnalisti Udrea, #bani jurnalisti Udrea, #Elena Udrea fonduri jurnalisti , #ancheta