Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Litvinenko, lichidat de mafia rusa din Spania?

Joi, 19 Iunie 2008, ora 16:40
3978 citiri
Litvinenko, lichidat de mafia rusa din Spania?

O recenta operatiune de lichidare a mafiei ruse, desfasurata de politia spaniola, ar putea scoate la iveala informatii neasteptate care sa elucideze cauzele mortii misterioase ale lui Aleksandr Litvinenko.

Potrivit cotidianului "Izvestia", este posibil ca fostul ofiter al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Litvinenko, sa fi fost otravit de liderii mafiei ruse din Spania.

Informatia a fost lansata in presa pentru prima data in urma cu un an de omul de afaceri rus Andrei Lugovoi, suspectat de autoritatile Marii Britanii ca l-ar fi asasinat pe fostul agent al serviciilor secrete ruse Litvinenko.

Lugovoi sustine ca Litvinenko a fost asasinat pentru ca a contribuit la demascarea unui important lider al catorva grupari criminale moscovite, Zahar Kalasov, care fugise in Spania cu cativa ani inainte si devenise liderul mafiei ruse din strainatate.

Ca urmare a informatiilor primite din partea lui Lugovoi, spaniolii au declansat o serie de operatiuni speciale impotriva mafiei ruse, precum si la adresa demnitarilor spanioli care erau complicii mafiei ruse.

Kalasov a fost arestat in 2006 in Dubai, unde fugise, de acolo fiind dus inapoi in Spania. Un complice important al lui Kalasov a fost arestat de curand, tot in Spania.

Litvinenko sustine ca mafiotii rusi care locuiau in Spania erau intretinuti de serviciile secrete ruse si de Partidul Comunist din Federatia Rusa.

Cotidianul "Izvestia" presupune ca Litvinenko ar fi decis sa-i ajute pe spanioli deoarece avea mare nevoie de bani si ca ar fi fost ucis din cauza ca ar fi condus politia spaniola pe urmele mafiei ruse din aceasta tara.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
#Litvinenko, #mafia rusa, #Spania , #ancheta