Liviu Mihaiu a aprobat benzinarii plutitoare in Delta

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 12:43
14154 citiri
Liviu Mihaiu a aprobat benzinarii plutitoare in Delta
Foto: Adevarul

Compania PSV Company, fosta Petromservice, a amplasat in Delta doua tancuri plutitoare care alimenteaza barcile cu carburanti.

PSV Company a intrat pe piata distributiei de carburanti pe o piata unde competitia lipseste cu desavarsire: alimentarea cu carburanti a salupelor din Delta Dunarii. Compania opereaza, din toamna lui 2008, doua statii plutitoare amplasate pe bratul Sulina al Dunarii, in dreptul localitatilor Crisan si Sulina, informeaza cotidianul Adevarul.

Constructia lor a durat aproape un an, iar autorizatia de mediu a fost emisa in septembrie 2008, potrivit directorului general al PSV Company, Gheorghe Supeala.

"Am plecat de la ideea ca, in Delta, se circula foarte mult cu acest tip de ambarcatiuni, mai ales in timpul verii, si nu existau astfel de benzinarii mobile. In acest fel, am creat o piata si am asigurat necesarul de carburanti in zona", a explicat Supeala.

Benzinariile au primit autorizatia de mediu la doar o saptamana dupa numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei, insa oficialul PSV a declarat ca aceasta este doar o coincidenta, iar procedura de obtinere a fost legala.

Istoria PSV Company

Petromservice, fosta denumire a PSV Company, a luat fiinta in 2002 prin externalizarea din Petrom a diviziei de servicii petroliere.

Potrivit convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc pe 2 martie, actionarul majoritar al companiei este firma Elbahold Limited, cu o participatie de 54,3%, despre care presa centrala a scris ca ar fi controlata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Asociatia Salariatilor Petrom, condusa de Liviu Luca, detine 25% din companie, 9,9 procente sunt ale PSV, in timp ce 10,6% din actiuni apartin unor persoane fizice. In 2007, actionarii Petromservice au vandut catre Petrom divizia de servicii petroliere, principala activitate a companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
O mină de magneziu din România ar fi vârful de lance al Uniunii Europene, în încercarea blocului comunitar de a-și reduce dependența de China, conform presei internaționale. O firmă,...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Liviu Mihaiu, #benzinarii plutitoare, #Delta Dunarii, #sorin ovidiu vantu, #Guvernatorul Deltei , #ancheta