Locuinte gratis in centrul Capitalei pentru secretarele si consilierii demnitarilor

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 11:47
5286 citiri
Locuinte gratis in centrul Capitalei pentru secretarele si consilierii demnitarilor

Guvernul asigura pe banii statului locuinte de serviciu pentru secretarele, asistentii de cabinet, consilierii personali si chiar consilierii consilierilor din Executiv si din agentiile subordonate.

Acestia stau pe banii statului in locuinte RA-APPS, dezvaluie Romania libera.

OUG nr. 80/2001, prin care se asigura, pe perioada mandatului, locuinte de serviciu din fondul protocolului de stat, prevede ca de acest drept beneficiaza doar demnitarii.

Insa, Cabinetul Adrian Nastase a adaugat un mic paragraf la acest act normativ, care insiruie categoriile de demnitari care beneficiaza de locuinte de serviciu.

Gratie acestei modificari, "personalul incadrat pe functii la cabinetul demnitarului" poate locui gratis in centrul Capitalei.

Apartamentele pe care asistentii si secretarele le primesc sunt amplasate in cele mai bune zone din Capitala, acolo unde chiriile se ridica la cateva sute de euro, lunar.

Iata cateva exemple: Constantina Maria Bucea si Ganema Mihaela Rotaru sunt consilierele personale ale consilierului de stat Cynthia Carmen Curt, de la Cancelaria premierului Emil Boc. Cele doua functionare au primit fiecare de la RA-APPS cate o locuinta pe Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 26.

Eugen Coifan, secretar general al Agentiei Nationale Antidoping, locuieste intr-un apartament al RA-APPS. Interesant este ca si fosta sa sotie, Anisoara Coifan, a primit la randul ei o locuinta de la RA-APPS, ea fiind sefa de directie la ANI.

Un alt angajat al ANI care beneficiaza de locuinta de serviciu este Silviu Ioan Popa, consilierul personal al presedintelui acestei institutii. Culmea este ca si tatal acestuia, Aron Ioan Popa, presedintele Autoritatii de Audit, sta intr-o locuinta de serviciu.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Am citit articolul din RL ; nu vad care ar fi "infractiunea" . As fi vrut sa citesc , insa , mai multe articole despre cei care stau sau au stat ILEGAL in locuinte ale RA-APPS , cum ar fi Mircea Geoana .