Locuintele ANL: liste doar pentru politicieni, tinute la secret

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 10:33
2944 citiri
Locuintele ANL: liste doar pentru politicieni, tinute la secret
Foto: eMaramures

Blocurile construite de ANL pentru a le oferi o sansa tinerilor sunt pline ori de politicieni, ori de rude ale acestora, ori de diversi clienti politici.

Insa, desi listele cu ocupantii apartamentelor ar trebui sa fie publice, deoarece sunt construite din bani publici, ele sunt tinute ascunse de edili deoarece contin nume mult prea sonore care le-ar strica imaginea.

Orasul Focsani, de exemplu, a ajuns vestit dupa ce, in octombrie 2005, 1.500 de familii tinere, cu venituri modeste, au fost devansate, la atribuirea a 36 de apartamente, de tot atatia social-democrati, informeaza Gandul.

Printre acestia se numara consilierii judeteni Adrian Grosu si Gabriel Nedelcu, fostul prefect Catalin Vrabie, fiul fostului senator Fevronia Stoica (patron al unui lant de farmacii), fiul fostului consilier judetean Mihai Racovita, nora directorului economic al Consiliului Judetean Vrancea, directorul RAR Vrancea, Alin Trasculescu. Acestora li s-au adaugat judecatori, executori judecatoresti si avocati.

Situatia nu este mai roz nici in Capitala, unde, in Sectorul 4, Toate cele 24 de apartamente date in folosinta au fost ocupate de functionari ai Primariei, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Educatiei si Ministerului Transporturilor.

Toti acesti chiriasi isi vor putea cumpara apartamentele la pretul de inventar, care este cu mult sub cel al pietei.

Guvernul a anuntat ca pretul mediu de vanzare al uneia din cele 14.745 de locuinte ANL actualmente inchiriate va fi de 40.000 de euro.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
În România crește influența serviciilor și a armatei
În România crește influența serviciilor și a armatei
Stabilitatea politică nu e deloc ieftină și afectează grav democrația, după cum rezultă din diferite rapoarte, care arată că puterea devine opacă și justiția e în pericol. O analiză...
#locuinte ANL, #politicieni, #functionari publici, #Focsani PSD , #ancheta