Loto 6/49, o teapa nationala?

Marti, 19 Mai 2009, ora 15:04
13063 citiri
Loto 6/49, o teapa nationala?

Din ce in ce mai multi romani viseaza sa castige premiul cel mare la Loto 6/49 care a ajuns la peste 10 milioane de euro, dar realizarea acestui vis devine si mai dificila cand la mijloc nu este vorba doar de noroc.

Faptul ca numerele norocoase nu s-au mai tras de foarte multa vreme a dat nastere la o serie de spreculatii, majoritatea vorbind despre aranjamente ale Loteriei Nationale.

In jocul acestor teorii au intrat si cadrele didactice ale Catedrei de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune a Academiei de Studii Economice.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, lectorul universitar dr. Georgiana Stanila sustine ca extragerile loto pot fi "masluite" cu ajutorul suflantei, bilelor si unui soft.

Potrivit profesoarei, in interiorul fiecarei bile din cele 49 exista o tablita de indentificare cu un cod format din 22 cifre, asa numitul ARS, cod ce este citit de suflanta si apare automat in calculator.

Pentru a fi extrase, toate cele 49 de bile trebuie sa apartina aceluiasi set de bile. In caz ca una sau mai multe bile apartin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflanta.

Inainte de a fi introdusa in suflanta, fiecare bila trebuie sa fie verificata cu sistemul producatorului. Acesta are 3 inele prin care trebuie sa treaca fiecare bila. Primul inel citeste bila sa fie din acelasi set cu celelalte, inelul al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea.

Potrivit comunicatului remis de Academia de Studii Economice, Loteria Romana a aratat ca are doua seturi de bile.

"Deci daca sa spunem in suflanata sunt introduse 6 bile din setul 1 si 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o sansa sa iasa, pentru ca nu sunt recunoscute de suflanta", se arata in comunicatul ASE.

De asemenea, in cartea tehnica a masinariei, producatorul precizeaza ca softul poate controla jocul. "Cu alte cuvinte masinaria asta poate juca corect sau nu, in functie de cum decide Loteria Nationala", precizeaza comunicatul.

Profesorii de la ASE au omis sa precizeze faptul ca, dincolo de identificarea fiecarei bile in parte, sistemul este capabil sa alarmeze comisia de validare de orice prezenta in suflanta a unei bile dintr-un alt set, potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al companiei producatoare, Editec.

Altfel spus, daca in suflanta sunt introduse sase bile din setul 1 si 43 din setul 2, atunci suflanta nu poate functiona, deci extragerea nu se poate desfasura.

Loteria Română propune noi câștiguri. Cât va costa Lozul "Team Romania"
Loteria Română propune noi câștiguri. Cât va costa Lozul "Team Romania"
Lozul "Team Romania" va fi lansat de Loteria Română pentru a fi alături de sportivii români care au obţinut performanţe şi reprezintă România la cea de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Loteria Romana, #loto teapa, #joc loto , #ancheta