Lupta Antifrauda, dusa de functionari incompetenti

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 07:30
3848 citiri
Lupta Antifrauda, dusa de functionari incompetenti

Lupta impotriva fraudelor financiare din Romania este dusa de functionari incompetenti, care in loc sa isi indeplineasca atributiile pentru care sunt platiti din bani publici, sunt implicati in afaceri personale.

Un astfel de exemplu este Dragos Brezeanu, adjunct al sefului Directiei Antifrauda Fiscala (DAF) din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Nu ar fi nicio problema ca Brezeanu este, de curand, fericitul posesor al unei limuzine noi, marca Saab, cu valoare de piata de aproape 30.000 de euro, ci ca a fost cumparata, probabil, datorita profitului de pe urma afacerii International Economic Consulting SA.

Fiind functionar public cu atributii de control si conducere, Dragos Brezeanu nu are dreptul sa fie administrator al vreunei firme private, insa, cu toate acestea, el este administrator al International Economic Consulting SA, fiind si actionar in aceasta firma cu 14% - potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, scrie Adevarul in efitia de luni.

Printre asociatii lui Dragos Brezeanu se numara Florin Marius Volschi, care detine 19,2% din International Economic Consulting SA. Volschi este, de asemenea, director general al Grand Hotel du Boulevard SA, unde administrator si actionar este sotia sa, Clitem-nestra Gadea-Volschi, actionar si angajat al grupului de firme NIRO, condus de Dumitru Nicolae. De altfel, firma Grand Hotel du Boulevard este la randul ei controlata de grupul de firme Niro.

Adjunctul sefului DAF este si administrator la B&B Trading Company SRL, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, insa atat functia aceasta, cat si de administrator, detinuta la International Economic Consulting SA, sunt omise in declaratia sa de interese.

Ambele firme sunt, momentan, in stare de dizolvare, insa au intrat dupa angajarea lui Dragos Brezeanu in cadrul ANAF. Acesta ocupa functia de consilier superior in Directia Antifrauda din noiembrie 2005, fiind numit director adjunct in octombrie 2007.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu, a confirmat ca un functionar de talia lui Brezeanu nu poate detine si calitatea de administrator in societati comerciale: "O sa efectuam verificari si, daca se adeveresc toate acestea, dl Brezeanu va fi trimis in fata comisiei de disciplina cu propunere de desfacere a contractului de munca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contribuabilii care își închiriază locuințele, obligați să depună o declarație la ANAF. Care este data limită
Contribuabilii care își închiriază locuințele, obligați să depună o declarație la ANAF. Care este data limită
Închirierea locuințelor sau a altor bunuri mobile și imobile vine cu o obligație pentru proprietari. Aceștia trebuie să depună o declarație la ANAF, până la finalul lunii mai, pe data de...
Povestea noastră
Povestea noastră
În filonul național sunt încrustate adânc o multitudine de zicători, zicale și ziceri care ne caracterizează, descriu și ghidează felul nostru de a fi. Ascund înțelesuri profunde care au...
#antifrauda, #societate, #DAF, #functionar, #administrator, #Dragos Brezeanu, #ANAF , #ancheta