MApN cumpara pneuri de un milion de euro

Luni, 15 Februarie 2010, ora 23:04
1292 citiri
MApN cumpara pneuri de un milion de euro
Foto: aerospaceweb.org

Ministerul Apararii Nationale (MApN) intentioneaza sa cheltuiasca peste un milion de euro pentru a asigura pana la sfarsitul anului 2013 pneuri pentru aeronavele MIG-21, potrivit anuntului de intentie publicat, luni, pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

MApN si-a propus sa realizeze un contract multianual, prin care sa cumpere pneuri pentru toate tipurile de aeronave din dotarea Fortelor Aeriene Romane, respectiv MIG-21, IAR-99, AN-26, AN-30, AN-2 si IAR 330. Astfel, cantitatea maxima de cauciuciuri care ar putea fi cumparata este de 4.540 de bucati, in schimbul carora Ministerul Apararii va plati cel mult 6.472.834 de lei.

In acest sens, MApN intentioneaza sa incheie un acord cadru pe patru ani, respectiv pana la 31 decembrie 2013, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a fost stabilita pentru 10 martie 2010.

Astfel, Ministerul Apararii vrea sa cumpere, in urmatorii patru ani, pana la 3.400 de pneuri pentru avioanele MIG-21, a caror valoare fara TVA se ridica la 4.689.090 lei. De altfel, investitia MApN in avioanele MIG-21 vine pe fondul lipsei unei decizii in privinta viitorului avion multirol, care ar urma sa intre in dotarea Armatei.

MIG-urile ar fi trebuit scoase din uz pana in 2011, insa, anul trecut, MApN a inceput un program de reparatii la aceste aeronave de lupta, astfel incat sa poata fi utilizate pana in 2013.

"La nivelul SMFA (n.r. Statul Major al Fortelor Aeriene), Serviciul Logistic a intocmit un plan de mentenanta, care cuprinde masuri de generare si regenerare resursa tehnica a aeronavelor MIG 21 LanceR, care executa Serviciul de Lupta-Politie Aeriana, astfel incat acest serviciu sa se execute in conditii de deplina securitate, inclusiv in anul 2013", a spus seful Fortelor Aeriene, Ioan Stanciu, intr-un interviu acordat NewsIn, in 2009.

Totodata, intentia MApN este de a cumpara pana la 800 de pneuri pentru aeronavele IAR-99, costurile acestora, fara TVA, fiind estimate la 1.382.000 de lei. De asemenea, ar mai putea fi cumparate si pana la 240 de pneuri pentru elicopterele IAR-330, care vor costa ministerul aproximativ 192.000 de lei, fara TVA. In cadrul aceluiasi contract, mai sunt vizate si aeronavele de transport de productie sovietica AN 26, AN-30 si AN-2, pentru care vor fi cumparate pana la 90 de pneuri in valoare de aproximativ 200.000 de lei, se mai arata in anuntul de intentie publicat pe SEAP.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pneuri avioane MIG 21, #cumparare pnuri, #pneuri MApN , #ancheta