Masinile Elenei Udrea, cumparate cu ajutorul lui Videanu

Joi, 27 August 2009, ora 09:58
2653 citiri
Masinile Elenei Udrea, cumparate cu ajutorul lui Videanu
Foto: Reuters

Caietul de Sarcini pentru cumpararea a 18 masini, in valoare de 859.361 de lei, pentru Ministerul Turismului a fost realizat de Ministerul Economiei, dupa cum reiese din documentele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Autorul Caietului de Sarcini anexat anuntului de participare este "Bogdan", de la Ministerul Economiei si Comertului, minister condus de Adriean Videanu, Financiarul

In mod normal, faptul ca Ministerul Turismului, organizatorul si beneficiarul licitatiei, nu este autorul Caietului de Sarcini ar trebui sa fie un motiv serios de contestatie a achizitiei autoturismelor, insa pana acum nimeni nu a sesizat acest aspect.

MT a raspuns ca documentatia a fost realizata de angajatii ministerului fara a explica insa datele aparute in SEAP.

In anuntul de participare la licitatie, persoana de contact pentru firmele interesate este un anume Bogdan Raileanu, de la Ministerul Turismului.

Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a cumparat noua Dacii Logan la un pret cu 50.000 de lei mai mare decat suma alocata initial. Si asta cu toate ca legislatia in vigoare nu permite depasirea bugetului initial.

Elena Udrea a declarat in urma cu cateva luni ca este nevoita sa achizitioneze masini noi pentru Ministerul Turismului, deoarece masina pe care o foloseste in interes de serviciu, un Audi A6 inchiriat de la RAAPPS, este nesigura.

Mai mult, autovehiculul i-ar fi pus viata in pericol, din cauza defectiunilor repetate. "... La intoarcearea dintr-o vizita in judetul Giurgiu, autoturismul cu care circulam a ramas fara frane, punandu-mi astfel viata in pericol", spunea atunci ministrul.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#masini Elena Udrea, #masini Ministerul Turismului , #ancheta