Mic tratat de fraudare a votului in hotelul Camatarilor

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 14:51
10478 citiri
Mic tratat de fraudare a votului in hotelul Camatarilor

Dosarul celebrilor frati Camataru, instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Teorism din Parchet dezvaluie, intre altele, si un "mic tratat" de fraudare a alegerilor.

Unul dintre acuzatii din dosar, Silviu Dudita, zis si Fluturica, le povesteste procurorilor cum membrii lumii interlope, din care facea si el parte, au aranjat in sectorul 5 rezultatul referendumului din 2003 pentru modificarea Constitutiei.

Declaratia lui Dudita, menita sa-l incrimineze pe Nutu Camataru (pe adevaratul sau nume Ion Balint), dezvaluie de fapt mecanismul prin care gastile de infractori bucuresteni se implicau in colectarea de voturi cu ajutorul urnei mobile, pentru a asigura succesul referendumului.

Ei organizau, de fapt, un fel de "sezatori" in hotelul fratilor Camataru, unde votau pentru cunoscuti carora le cereau datele prin telefon. Hotelul lui Nutu Camataru era situat pe strada Merisani, aflata in sectorul 5 al Capitalei, "pastorit" si in 2003 de Marian Vanghelie, unul dintre responsabilii cu gestionarea urnei mobile.

"Era plin de baieti. Am facut votul ala"

Discutia despre frauda electorala pleaca de la o intrebare a procurorului, care ii cere sa povesteasca despre relatiile fratilor Camataru cu lumea politica si cu responsabilii din administratie.

"Ce stiu, o data a venit urna, aia cand s-a votat Constitutia si m-a sunat si zice << ba, vino incoace sa votezi Constitutia >>", spune Fluturica, referindu-se la Camataru. "Cine a zis asta? Cine a venit cu urna?", intreaba procurorul. "Nu stiu cine a venit", raspunde Fluturica.

El isi aminteste, insa, cu precizie, detaliile operatiunii, pe care i-o descrie si anchetatorului:

"M-a sunat si am vorbit acolo si am mers acolo si am dat telefon la altii"

"La Nutu acasa?"

"Nu acasa. La restaurant"

"La hotel?"

"Da"

"Era urna acolo?"

"Da"

"Cine era cu urna?"

"Pai nu stiu. Era plin de baieti. Asta a fost toata. Si am dat eu telefon si s-a facut votul ala."

"La cine ai dat telefon?"

"Decat trecea datele. Era o lista asa"

"La cine ai dat telefon?"

"I-am dat lui soacra-mea. Mi-a dat seria de buletin lui nevasta-mea"

"A, era suficient daca cereai prin telefon. Cunosteai seria de buletin si datele si puteai vota in locul persoanei acesteia."

"Pai, da. Votai persoana respectiva".

Camataru si Vanghelie - prietenie cu vechime

Potrivit dezvaluirilor din presa, Vanghelie a devenit un apropiat al familiei Balint inca dinainte de 1989, cand actualul primar era pantofar la cooperativa "Arta incaltamintei", unde bunicul lui Nutu era director.

"Il stiu de copil, cand il mai aparam eu sa nu-l bata altii la scoala", spunea Nutu Camataru despre Vanghelie intr-un interviu acordat ziarului "Averea".

Oana Dobre

Vezi mai jos fragmente din declaratia lui Silviu Dudita

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Vanghelie, #Nutu Camataru, #alegeri 2008, #urna mobila , #ancheta