Microbuze scolare folosite pentru transport la petreceri de partid - se cere ancheta

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 18:25
1753 citiri
Microbuze scolare folosite pentru transport la petreceri de partid - se cere ancheta
Foto: Arhiva

Mai multe sesizari au fost facute, recent, privind folosirea abuziva a microbuzelor scolare din judetul Mures, inclusiv pentru transportul unor persoane la o petrecere organizata de PNL, la sfarsitul saptamanii trecute.

In aceste conditii, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mures, Stefan Somesan, a anuntat ca va cere Prefecturii o ancheta in acest caz, scrie Mediafax.

Inspectoratul a primit mai multe sesizari referitoare la utilizarea a doua microbuze scolare pentru transportul unor persoane la "Balul liberal", care a avut loc vinerea trecuta.

Microbuzele scolare, transformate de PSD in microbuze electorale

De asemenea, senatorul PDL Mures Marius Pascan a postat pe Internet un filmulet cu cele doua autovehicule, sustinand ca acestea "i-au adus pe membrii de partid la balul PNL Mures desfasurat vineri seara la Complexul President din Targu Mures".

Desi microbuzele se aflau in locul respectiv, acestea erau parcate la alta intrare decat cea pe unde s-a facut accesul la bal, iar in imagini nu se pot observa oameni coborand din ele.

Totusi, senatorul a spus el iesea de la o emisiune cand a vazut cum liberalii s-au dat jos din microbuze, insa cameramanul pe care l-a chemat acolo nu a reusit sa surprinda momentul.

Zeci de elevi au mers pe jos la scoala pentru ca microbuzele transporta saci cu voturi

Seful ISJ sustine ca a primit mai multe sesizari in legatura cu acest incident, "inclusiv de la presa", insa nu si de la senatorul PDL.

"Am verificat, microbuzele respective nu sunt in proprietatea scolilor, ci a primariilor, iar soferul e angajatul primariei. M-am autosesizat, am obligatia sa instiintez prefectul sa faca verificari.

Utilizarea acestor autovehicule in alte scopuri decat transportul elevilor este ilegala, dar eu n-am prerogative sa sanctionez, asa ca am decis sa cer Prefecturii Mures, in cursul acestei zile, sa faca verificari. Asta este tot ce pot face, eu nu sunt organ de cercetare penala, dar Prefectura poate face un control", a explicat Somesan.

Presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, care este si seful Consiliului Judetean, nu a dorit sa dea nicio declaratie cu privire la acest subiect.

#microbuze scolare PNL, #microbuze scolare petrecere PNL, #microbuze scolare PNL Mures , #ancheta